Hírek

250 millió telefont gyártana 2019-ben a Huawei

A Huawei Fogyasztói Üzletágának alelnöke, Zhu Ping tartott beszédet a kínai Go Liga megnyitó ünnepségén, ahol a vállalat idei terveiről is beszélt.

A vezető elmondta, hogy 2018-ban 200 milliónál is több telefont tudtak legyártani, a 2019-es évre pedig szeretnének 250 millió egységet leszállítani a gyárakból. Ezzel a tavalyi éves mennyiséget tekintve a 3. legnagyobb gyártó volt a Huawei, idén már mindenképpen előrébb lépne a vállalat.

Huawei P30 Lite

A piac alakulásától függően akár már idén, vagy 2020-ban a világ legnagyobb vállalatává válna a Huawei, megelőzve előbb az Apple-t, majd a Samsungot a gyártást tekintve.

2018-ban a Samsung 292,3 millió, az Apple pedig 208,8 millió darabot szállított le okostelefonjaiból világszerte. A Huawei a maga 206 milliós darabszámával éppen csak elmaradt az Apple mögött.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Swarovski kövekkel kirakott tok a Huawei P30 Próhoz

Ami viszont fontos lehet, hogy a Samsung tavalyi teljesítménye 8%-os, míg az Apple-é 3,2%-os csökkenést mutat a 2017-es évhez képest, ezzel szemben a Huawei tavaly 33,2%-ot nőtt. Ha ezen arányok maradnak 2019-ben is, akkor jó esély van már arra, hogy akár idén a legnagyobb okostelefon gyártó legyen a Huawei-ből.

Source
Gizchina.com

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker