Hírek

30 napra csökkenti a videóminőséget a Netflix

A YouTube mellett a Netflix is segít abban, hogy ne terhelődjön túl az internet hálózat az EU-ban.

Netflix a Huawei P40 Lite-on
Netflix a Huawei P40 Lite-on

Mint ismert, a koronavírus járvány miatt Európaszerte iskolák zártak be, illetve több millióan dolgoznak home office-ból, emiatt sok helyen megnőtt az internethálózat forgalma, ez pedig egyes esetekben akár problémát is okozhat az internetelérésben.

Az Európai Bizottság digitális területekért felelős biztosa, Thierry Breton felhívást intézett a YouTube és a Netflix felé is, azt kérve, hogy csökkentség a felbontást, ezzel csökkentve az adatforgalmat is a videólejátszásnál azért, hogy legyen elegendő kapacitás annak is, akinek a munkájához, vagy tanuláshoz kell az internet.

Előbb a YouTube jelentett be felbontást csökkentést, ezt követően pedig a Netflix is megerősítette, hogy segítenek ők is, 25%-kal csökkentik az európai adatforgalmukat azzal, hogy módosítanak a bitrátán 30 napra. Ez kihatással van a lejátszott filmek, sorozatok méretére, minőségére és a a hangra is. Az egy hónapos minőségcsökkentés az EU-ban 51 millió felhasználót érint.

Reed Hasting, a Netflix vezérigazgatója elmondta, hogy elsődlegesen azok érezhetik majd leginkább meg ezt a következő 30 napban, akik a legdrágább prémium előfizetést használják, hiszen ők eddig 4K Ultra HD felbontásban élvezhették az adást, ezen szinten érződik majd a legjobban a bitráta csökkentés.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Netflix minden új felhasználójának 1 ingyenes próbahónapot biztosít, amikor díjmentesen használhatja a streaming szolgáltatást. Ha még nem próbáltad ki, ez most a legjobb alkalom rá.

Netflix regisztrációért kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával