FunkciókHírek

3D szkennelés és AR interakció Mate20 Próban

Nagyon impresszív, 3D élő objektum modellezésre is képes a Mate20 Pro, amely egyedülálló a piacon.

A kijelző felett lévő speciális szenzorok és az előlapi kamera segítségével egyszerű tárgyakat, például egy plüss mackót lehet digitalizálni és 3D modellé alakítani, amelyet nem csak Facebookon lehet 3D posztként megosztani, de lehetőség van a beszkennelt tárgyat virtuálisan megmozgatni, megsétáltatni is.

3D szkennelés és AR interakció Mate20 Próban

A Google ARCore kiterjesztett valóság megoldását alkalmazó funkcióban a jól megvilágított tárgyat az előlapi kamerával körben kell lassan szkennelni, amíg minden elemét fel nem dolgozza a rendszer. Azt követően, hogy körbeforgattuk a plüssmackót a telefon előtt és a kijelzőn eltűntek a zöld színű, még nem beszkennelt területek, a telefon egy rövid feldolgozást követően elkészíti a 3D-s digitális modellt belőle.

Ezt a digitalizáld modellt többféleképpen is fel lehet használni. Az egyik ilyen a Facebook látványos 3D posztja, amelynél lehetőség van a posztban körbeforgatni a tárgyat és minden irányból interaktívan megtekinteni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Sokkal szórakoztatóbb lehet azonban egy plüssmackó esetén, ha a rendszernek megmutatjuk melyik a plüss keze, lába, feje, ezt követően ugyanis a modellt a kiterjesztett valóság segítségével elhelyezhetjük a térben és meg is mozgathatjuk, ilyen módon képes lesz a beszkennelt modell lépni, táncolni. Szinte hihetetlen, de akár arra is lehetőség van, hogy egy mellé álló ember mozgását is lekövesse.

A Huawei által demózott funkció már-már sci-fi filmekbe illik, azonban erre valóban képes a mesterséges intelligencia és a 3D-s kamera rendszer segítségével a Mate20 Pro.

Kíváncsi vagy a Mate 20 Pro, vagy a Mate 20 telefonra? Az új okoskiegészítőkre? Itt megtalálsz mindent a Mate 20 széria londoni bemutatójáról!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával