Hírek

4 kamerás Huawei okostelefon jön jövőre

A Huawei fogyasztói üzletágának nyugat-európai vezetője, Walter Ji a 2019-es tervekről adott interjút egy német lapnak, nagyon sok fontos érdekességet elárulva.

Az egyik legmegdöbbentőbb információ az, hogy 2019-ben érkezik egy négy kamerás csúcsmodell a Huawei-től! Igen, négy hátlapi kamera egy okostelefonon. Előbb kettő, utána három, most pedig négy.

Kisebb hibajavítások a Mate 20 Pro első frissítésében

Miért kell 4 kamera egy okostelefonra?

A kérdés sokaknál felmerülhet. A magyarázat viszont logikus. A képminőség már most is nagyon jó, két kamerával is az volt, hárommal még jobb lett, de abszolút olyan jó, amellyel nyomtatott, vagy tévés anyagokat is gond nélkül lehet gyártani. A magyarázat az optikai zoom. Korábban két kamerával 3x-os optikai zoomig tudott menni a Huawei, míg a háromkamerás felépítéssel már elérhető volt az 5x-ös zoom. Négy kamerával ezt duplázná a Huawei és 10x-es zoomot kínálna.

A hagyományos digitális fényképezőgépek az optikai zoomhoz egy komplett lencse rendszert használ, amelyek fizikailag távolodnak egymástól, ez azonban nagy fizikai mérettel jár, amely a telefonok esetén nem igazán alkalmazható megoldás. A telefonok esetén a Huawei a több, különböző lencsével rendelkező kamerával oldja meg az optikai zoomot. A Mate 20 Pro esetén három kamerával 5x-ös zoom érhető el, egy 2019-es csúcsmodellben már 10x-esre nőhet ez a szám, négy kamerával.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Hogy pontosan melyik készülék lesz ez jövőre, vagy hogy mint tud majd még, egyelőre nem tudjuk, de 2019-ben valószínűleg mindenre fény derül.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával