Hírek

48 megapixeles kamera és kijelző “lyuk” a Nova 4-ben

A Huawei hivatalosan is bejelentette a Nova 4 modellt, amely az első okostelefonja, amely kijelzőjébe lyukat vágva helyezte el az előlapi kamerát.

48 megapixeles kamera és kijelző "lyuk" a Nova 4-ben

A Nova 4 okostelefon 6,4”-os 2310×1080 képpontos FullView kijelzővel rendelkezik, ennek bal felső sarkában található egy kivágás, ami egy 25 megapixeles kamerát tartalmaz. Ezzel eltűnt a notch, a rendkívül vékony keretekkel körbevett kijelző pedig az egész előlapot beborítja.

48 megapixeles kamera és kijelző "lyuk" a Nova 4-ben

A hátoldalon tripla kamera található meg, amely kétféle leosztásban érhető el. A drágább Nova 4 verzióban 48, 16 és 2 megapixeles szenzor trió található meg, ebből a 48 megapixeles a Sony IMX586 szenzorra épül és szuperszéles látószöget kínál. Az olcsóbb kiadás 20, 16 és 2 megapixeles kamera trióval lesz elérhető.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

48 megapixeles kamera és kijelző "lyuk" a Nova 4-ben

Sosem volt még telefon hátlapján 48 megapixeles kamera, így ebben a Huawei Nova 4 az első. A 1/2”-es méretű szenzor 0,8 μm méretű pixeleket tartalmaz Quad Bayer leosztásban. Ezzel egy 12 megapixeles kamerának felel meg a felbontása, viszont a négyszerezett pixelszámmal sokkal jobb képeket tud csinálni kevés fény mellett, jobb a kép fényereje és kevesebb rajta a zaj.

48 megapixeles kamera és kijelző "lyuk" a Nova 4-ben

A Nova 4 további specifikációja is érdekes, hiszen a Kirin 970-es SoC található meg, ez van a Mate 10 Pro és a P20 Pro modellben is.  Mellé 8 GB RAM-ot és 128 GB háttértárat helyezett a Huawei. Érdekesség, hogy nem támogatott a SuperCharge, csak a 18 wattos gyorstöltés, amihez USB-C csatlakozó társul. Ezen keresztül tölthető fel a 3750 mAh kapacitású akkumulátor.

Az üveg hátlap elérhető fekete és fehér szín mellett színátmenetes kék és piros kiadásban is, amely egészen jól néz ki.

A Huawei Nova 4 egyelőre Kínában jelenik meg, az előrendelés december 17-én startol és december 27-től vásárolható meg a telefon az országban. Nemzetközi elérhetőségről egyelőre nincs információ.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával