Hírek

Így fertőtlenítheted a telefonodat

A Huawei Community felületén a Huawei is közzétett egy javaslatot arról, hogy miképpen lehet az okostelefont fertőtleníteni.

Huawei P40 Lite teszt

A koronavírus járvány során fontos a gyakori kézmosás, azonban érdemes észben tartani, hogy ha a telefont kézmosás előtt és után is használjuk, akkor sokat nem segítettünk a helyzetünkön, ezért javasolt a készüléket is ferőtleníteni, legalább naponta.

A Huawei ajánlása a telefonkészülékre vonatkozik, bőrtokokra és védőtokokra nem, fontos tudni, hogy ezek anyaga rosszul reagálhat a különböző vegyszerekre, emiatt érdemes lehet tok nélkül használni a telefont, vagy úgy fertőtleníteni a kiegészítőt, hogy annak anyagában kárt okozhat a folyamat.

1. A telefon tisztítása előtt húzd ki a telefont a külső áramforrásokból, kapcsold ki, várd meg, ameddig a telefon teljesen kihűl, illetve tartsd távol a tűztől és a víztől.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Így fertőtlenítheted a telefonodat

2. Távolítsd el a védőtokot és az egyéb kiegészítőket.

Így fertőtlenítheted a telefonodat

3. Készíts elő egy alkoholos törlőkendőt vagy permetezz megfelelő menyiségű 75%-os orvosi alkoholt egy puha, szöszmentes kendőre (ha kitudod nyomni a cseppeket a puha kendőből, túl sokat permeteztél rá).

Így fertőtlenítheted a telefonodat

4. Finoman töröld le a képernyőt, a hátlapot és a telefon oldalait fentről lefelé haladva. Ne törölgess a portok, rések vagy a vaku területein.

Így fertőtlenítheted a telefonodat

5. Használat előtt hagyd a telefont legalább 5 percig teljesen megszáradni.

Így fertőtlenítheted a telefonodat

– Óvatosan töröld le a telefont, hogy elkerüld a deformálódásokat vagy a karcolásokat;

– A telefon tisztításához ne használj más fertőtlenítőszert (pl.: mosószert vagy fehérítőt);

– Ne permetezz alkoholt közvetlenül a telefonra. Az alkohol permet gyúlékony és károsíthatja a telefont. Ne felejtsd el távol tartani a tűztől és az elektromos forrásoktól;

– Tartsd az alkoholt a telefonon kívül. Ha bármilyen folyadék véletlenül bejut a telefonba, azonnal kapcsold ki és vidd el az egyik Huawei Szervizközpontba.

Forrás
Huawei Community

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával