Hírek

Újabb gyártó ad ki Huawei okostelefont a saját neve alatt

Újabb “Huawei” modell jelent meg más gyártó köntösében és nem ez lesz az utolsó.

A Huawei Kínában eladja az általa tervezett telefon dizájnokat, megoldásokat más cégeknek, amelyek így az amerikai szankciók nélkül tudják azokat gyártani és értékesíteni. Ezeket a cégeket a Huawei kereskedelmi okostelefon-dizájn licenc partnereinek hívhatjuk.

Újabb gyártó ad ki Huawei okostelefont a saját neve alatt

Korábban a TD Tech nevű cég adta ki a Huawei Nova 8 Pro modellt saját néven, illetve várható további “Huawei-ek” megjelenése is a cégtől. Most pedig egy másik cég, a China Post Communication Equipment jelent meg “új eszközzel”.

A Hi Nova 9 nevű okostelefonnál a Hi amolyan gyártói márkajelzés lenne. A Nova 9 típus egyébként nem az, amelyet itthon forgalmaz a Huawei, hanem a Huawei Nova 9 Pro modell alteregója. 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ez a modell csak 4000 mAh-s akkumulátort kapott, viszont 100 wattos SuperCharge töltéssel rendelkezik. Emellett az előlapon dupla kamera van, sőt az amerikai tiltások nélkül a Hi Nova 9 támogatja az 5G hálózatokat is (amit a Huawei nova 9 és Nova 9 Pro nem).

A China Post Communication Equipment még augusztusban hozta létre a Hi Nova Weibo fiókot, azaz a Huawei már a nyáron nagyban készült erre az együttműködésre. 

Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor jöhetnek ilyen átbrandelt készülékek Kínán kívül. Ha ezzel a készülékek mentesülhetnek az amerikai szankciók alól, volna lehetőség arra, hogy a gyártójuk a Google-lel is szerződjön és GMS licencet kapjon (nem garantált, hogy ez így meg is történne), amely nagy piaci lökést adhatna.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával