Hírek

A TD elhozná a Huawei összes termékét a saját neve alatt

Korábban írtam arról, hogy a kínai TD Tech átvette a Huawei Nova 8 Pro okostelefon gyártását. Most úgy tűnik, hogy szinte minden consumer Huawei termék jöhet a gyártó neve alatt.

A Huawei licencelheti a termékeit más gyártók felé. Ez azt jelenti, hogy a készülék fejlesztését, annak dizájnját és különböző technológiai megoldásait odaadja másik gyártónak a cég, az pedig legyártja ezek alapján a készüléket. Bár nincs hivatalos információ még róla, de ezek alapján akár mentesülhet is az amerikai szankciók alapján a gyártó készüléke.

Első körben a TD Tech nevű gyártó lehet a nagy nyerője ennek, erre utal a most felbukkant infó is, ami alapján szinte az összes fogyasztói Huawei termék megjelenhet TD köntösben:

  • TD Mate Széria
  • TD P Széria
  • TD Nova Széria
  • TD Enjoy Széria
  • TD Watch GT Széria
  • TD Band Széria
  • TD MatePad Széria
  • TD Smart Screen Széria

A TD elhozná a Huawei összes termékét a saját neve alatt

Korábban a TD kiadta az N8 Pro nevű modellt, amely gyakorlatilag a tavalyi Huawei Nova 8 Pro másolata, viszont már nem Huawei néven. Ráadásul ez a modell 5G támogatással jött. Azért európai és magyar piaci betörést a TD-től egyelőre valószínűleg nem kell várni. Az N8 Pro is csak Kínában érhető el egyelőre, nem is tudni hogy a TD-nek milyen tervei, vagy lehetősége vannak a nemzetközi nyitásra. Arról sincs egyelőre hivatalos információ, hogy Kínán kívül ezek a telefonok kaphatnak-e Google licencet.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ha nagyon optimisták akarnánk lenni, akkor mondhatnánk azt, hogy a Huawei jövőbeli termékei jöhetnek TD néven globálisan, 5G-vel és GMS-sel (hasonlóan a HONOR 50-hez). Ebben az esetben a felhasználók gyakorlatilag számos nagyon jó telefont kaphatnának, amit megszoktak a Huawei-től, újból GMS-sel, a megszokott Huawei megoldásokkal, csak TD néven. Ez azonban egy erősen utópisztikus gondolat. Egyelőre ettől valószínűleg nagyon messze vagyunk. Nem tudni, hogy mit hoz 2022, de én nem tartom valószínűnek azt, hogy 1 év múlva ilyenkor arról írhatok híreket, hogy milyen új TD telefon és egyéb termék megjelenések aktuálisak Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával