Hírek

A Huawei továbbra is a harmadik legnagyobb viselhető eszköz gyártó

A Canalys piackutató cég közzétette a 2021-es felmérését a nemzetközi viselhető okoseszközök piacáról. Az eredmények alapján ez a szegmens az előző évben 193 millió új eszköz leszállításával bővült, ami 4,3%-os növekedést jelent a 2020-as évhez képest.

A felmérés alapján az Apple 39 millió okosórát szállított le, amivel a teljes piac 20%-át dominálta (közel 12%-os éves növekedéssel). A második helyre a Xiaomi ért fel, 29 millió eszközzel, 15%-os piaci kapitalizációval (viszont éves szinten 23%-os csökkenéssel).

A Huawei továbbra is a harmadik legnagyobb viselhető eszköz gyártó

A Huawei is ott van globálisan a harmadik helyen, 19 millió wearable eszközt szállított le, amivel a teljes piac 10%-át birtokolja, azonban nem mutat jól, hogy 2020-hoz viszonyítva 40%-os a visszaesése a vállalatnak.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A negyedik és az ötödik helyen a Fitbit és a Samsung áll, egyaránt 8%-os piaci részesedéssel, bár a Samsung jelentős, 53%-os növekedést ért el egy év alatt.

Ha a kínai piacot nézzük csak a 2021-es évre, mint a világ legnagyobb ilyen piacát, akkor a Huawei stabilan vezet, bár ott is komoly csökkenést könyvelhet el egy év alatt. A második a Xiaomi, harmadik a HONOR, negyedik az Apple, míg óriási növekedéssel ötödik az OPPO.

A Huawei továbbra is a harmadik legnagyobb viselhető eszköz gyártó

A 2021-es évet minden gyártó esetén nehezítette a chipgyártást érintő nehézségek és a COVID-19 lezárások. Látszik feljönni több kisebb márka, figyelemre méltó például az OPPO növekedése, vagy az immáron Huawei-től függetlenedő HONOR helyzete a kínai piacon.

A Huawei Technologies Hungary tavaszi sajtóeseménye alapján a cég az okosórák piacán vezető szerepet tölt be Magyarországon, bár erre nem érhető el pontos statisztikai adat.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával