Hírek

A félvezetőgyártók a Huawei elleni szankciók felülvizsgálatát kérik Biden kormányától

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya 2019 májusában tette tiltólistára a Huawei Technologiest és számos leányvállalatát, megakadályozva, hogy az amerikai cégek üzleteljenek a kínaival.

Joe Biden
Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke

Most az amerikai félvezetőgyártók szövetsége (SEMI) azzal a kéréssel fordult az USA Kereskedelmi Minisztériumához, hogy vizsgálják felül a 2020-ban bevezetett kereskedelmi szankciókat Kínával szemben. A SEMI véleménye szerint a szankciókat az ágazatok megkérdezése nélkül hozták meg és az hosszú távon árthat az amerikai cégek nemzetközi versenyképességének.

Ajit Manocha, a SEMI vezérigazgatója levélben kérte a minisztériumot, hogy vizsgálják felül például a Huawei hozzáférését az amerikai technológiákhoz, amellyel szerinte “nem szándékolt különbségeket eredményezett bizonyos külföldön gyártott termékek ellenőrzéseinek körében a félvezető gyártási és vizsgálati berendezések, valamint egyéb félvezető eszközöknél”.

A vezető szeretné azt is elérni, hogy gyorsan dolgozzák fel azokat a kereskedelmi engedélyeket, amely lehetővé tenné az amerikai vállalatoknak a Huawei-jel való együttműködést és korábban csak bizonytalanságot okozott a Trump kormányának engedélyezései és visszavonásai.

Manocha multinacionális megközelítést szorgalmazott a kereskedelempolitikában az egyenlő versenyfeltételek biztosításában, amelyet a volt elnök, Donald Trump adminisztrációja “robbantott fel” a rendkívül szokatlan szabályozásokkal.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A SEMI szerint a további korlátozás elfojthatja az innovációt az Egyesült Államokban a K+F költségvetések csökkentésével, illetve hogy arra kényszeríti a vállalatokat, hogy külföldre tereljék a termelési és kutatási tevékenységüket. Ezzel együtt kérik az amerikai kormányt, hogy a felülvizsgálat során egyeztessenek az ipari szereplőkkel is, hogy mindenkinek a legjobb megoldás szülessen.

A SEMI tagjai a Broadcom, az Intel, a Micron Technology, az NXP Semiconductors és a Samsung Electronics is.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával