Hírek

A hazai LTE a világ élmezőnyébe tartozik

Az Opensignal közzétette a világ mobilinternet lefedettségi felmérését, amelyben Magyarország igen előkelő helyet folgal el.

Huawei 5G Tour kamion

Az átlagos letöltési sebességet tekintve Dél-Korea vezet, Norvégiát és Kanadát megelőzve, Magyarország ezen tekintetben a 11. helyen áll világviszonylatban átlagosan 32,7 Mbps-os letöltési sebességgel. Érdekesség, hogy az USA-ban csak 21,3 Mbps, Romániában 20,6 Mbps-on, Oroszországban 10 Mbps a 4G LTE hálózaton történő átlagos letöltési sebesség.

Opensignal LTE hálózat felmérés 2019 május

A késleltetésben egyetlen ország sem tudott még 30 ms alá menni, azonban Magyarország ebben is az élbolyban van. Érdekesség, hogy ebben a tekintetben várható jelentős előrelépés a jövőben az 5G hálózatokban, hiszen ezekkel sokkal alacsonyabb késleltetések is elérhetők lesznek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A 87 országot az Opensignal többféle mércével is rangsorolta és több esetben nagyon jó helyezést ért el hazánk. 4G elérhetőségben a 8. hely, Videós élményben a 2. hely, átlagos letöltési sebesség élményben a 11. hely, átlagos feltöltési sebesség élményben a 8. hely, míg késleltetési időben a második helyen végzett Magyarország. Egyedül Szingapúrban alacsonyabb a késleltetés a hazai LTE hálózatoknál, illetve Norvégia kínál csak jobb videós élményt a hálózatán, mint Magyarország.

Opensignal LTE hálózat felmérés 2019 május

A magyarországi mobilhálózatok nagyjában megtalálhatók a Huawei telekommunikációs eszközei, így ezt a jó eredményt többek között a kínai vállalatnak is köszöhető, igaz azt hozzá kell tenni, hogy több más gyártó is résztvett a hazai LTE hálózatok kiépítésében, fenntartásában.

Forrás
Opensignal

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával