Hírek

A Huawei 5G tiltás miatt nehéz helyzetben az egyik ausztrál szolgáltató

Az USA által Huawei ellen felhozott, bizonyíték nélküli 5G vádakra hivatkozva még tavaly nyáron Ausztrália kormányzata kizárta a vállalatot az ország 5G fejlesztéséből, amelynek hátrányát máris érzi az egyik szolgáltató.

Az ausztrálok 2018 augusztusában hozták azt a kormányzati döntést, hogy az ország szolgáltatói nem használhatnak Huawei és ZTE hálózati eszközöket az 5G hálózatok kiépítéséhez.

TPG Telecom Ausztrália

2019 januárjában az ausztrál telekommunikációs operátor, a TPG Telecom bejelentette, hogy feladja az aktuális mobilhálózati építését a Huawei kizárása miatt. Ennek oka, hogy az eddig kiépített 5G hálózati alapok Huawei termékekre épülnek és a kormányzati tiltás miatt nem tudnak további eszközöket beszerezni a fejlesztéshez.  A TPG Ausztrália második legnagyobb internetszolgáltatója, ezzel pedig rendkívül sok felhasználóra hat ki a döntés.

5G hálózatot telepít Máltára a Huawei

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A közelmúltban a TPG kiadta a 2019 évi első negyedéves eredménykimutatását és a pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy a vállalat nyeresége 47 millió ausztrál dollár volt, amely 76%-os csökkenés a tavalyi azonos időszakhoz képest. A nettó nyereség éles csökkenésének oka a TPG leállított 5G fejlesztéseiben keresendő.

Nem csak a TPG használ Huawei hálózati eszközöket Ausztráliában, így a jövőben további vállalatoknál okozhat fejlesztési és pénzügyi problémát a Huawei kizárása.

Forrás
Gizchina.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával