Hírek

A Huawei a konkurenseivel közösen fejlesztette ki az MPEG-5 EVC-t

A Huawei, a Samsung és a Qualcomm közösen jelentette be az új MPEG-5 Essential Video Coding (EVC) kiadását, azaz egy új videó kódolási standardot.

Huawei Vision X65: új OLED tévé 14 hangszóróval

A három vállalat által közösen fejlesztett MPEG-5 EVC szabvány lehetővé teszi, hogy több képernyő jelenítsen meg 4K, 8K, VR, AR és HDR tartalmakat. Mivel az okostelefonos ágazatban meghatározó szereplők közösen dolgozták ki, valószínűleg a közeljövőben széleskörben elérhető lesz majd a multimédiás iparágban.

A trió vállalja a tisztességes, ésszerű és megkülönböztetéstől mentes feltételeket amikor a baványt kínálják más partnerek számára. A Huawei, a Qualcomm és a Samsung legkésőbb két éven belül bejelenti az MPEG-5 EVC szabványra vonatkozó licencelési feltételeiket, hogy a FDIS (Végleges Nemzetközi Szabványtervezet) napvilágot lát.

Az MPEG-5 EVC standard a videók kódolására jött létre, az ISO/IEC Mobing Picture Experts Group (MPEG) következő lépéseként érkezik. Az EVC szabvány fő célja, hogy jelentősen jobb tömörítési képességet biztosítson a meglévő videókódolási szabványokhoz képest.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Többek között az új, 5G-s hálózatok által várható komolyabb videós lehetőségek során lesz hasznos az MPEG-5 EVC szabvány, ami lehetővé teszi majd a jó minőségű videók nagy közönség számára való elérhetőségét jobb dekódolási teljesítmény mellett.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával