Hírek

A Huawei a világ legnyagyobb telefongyártója 2020 Q2-ben

A történelemben először, a Huawei egy teljes negyedéven keresztül beelőzte a Samsungot és a többi gyártót az okostelefonok darabszámában a Canalys felmérése alapján.

Huawei P40 Pro Silicon Case védőtok bemutató

A piackutató cég szerint a Huawei 2020. második negyedévében (áprilistól júniusig) 55,8 millió okostelefont gyártott le, amely 5%-os visszaesés a tavaly év azonos időszakához képest. Azonban, mivel a Samsung ennél nagyobbat, 30%-ot zuhant és csak 53,7 millió darab telefont szállított le, így a világ legnagyobb okostelefongyártója címet az előző három hónapra vetítve a Huawei szerezte meg.

2016-os cikkünkben számoltunk be arról a Richard Yu interjúról, amelyben akkor a felvázolta azt a célt a Fogyasztói üzletág vezetője, hogy 2021-re szeretnék elérni, hogy a Huawei legyen a vezető okostelefongyártó. Egészen biztos, hogy ekkor nem gondolta senki, hogy ez milyen körülmények között történhet meg korábban, már 2020-ban.

A Huawei a világ legnyagyobb telefongyártója 2020 Q2-ben

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Természetesen a Huawei 2020 Q2-es elsősége egy elég erős és torz világkép okán történhetett meg. A 2019. májusi amerikai szankciókat követően sokan azt várták, hogy a Huawei a földbeáll. Bár a nemzetközi piacokon valóban érezhető volt a csökkenés mértéke, azonban Kínában a hazaszeretet miatt elkezdték jobban vásárolni a Huawei márka készüléket a felhasználók, ez pedig megmentette az eladási számokat. Erre jött rá a 2020-as év és a koronavírus járvány, amely teljesen borította a számokat. Kínában az év elején visszaszorították a járványt, így Q2-ben nagyjából normális mederben tudott dolgozni a Huawei, illetve a felhasználók is ez alapján vásároltak. Mellette viszont a nagyobb piacokon, így Indiában, Európában és az Egyesült Államokban is komoly gondokat okoz a koronavírus járvány, amely kihatással van a kereskedelemre is. Emiatt hiába erősebb esetleg jelenleg a Huawei-nél a Samsung, vagy éppen az Apple a Kínán kívüli piacokon, egyszerűen globálisan nézve gond nélkül túlteljesít a kínai gyártó.

Hogy a teljes éves értékesítési mennyiségek hogyan alakulhatnak hosszú távon, azt jelenleg senki sem tudja még, de nem is biztos, hogy hosszú távon gondolkodva érdemes az idei adatokat figyelembe venni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával