Hírek

A Huawei bejelentette az Ascend 910 AI processzort

A Huawei bejelentette az új Ascend 910-et, amelyet a világ legerősebb AI processzoraként nevez meg.

A Huawei bejelentette az Ascend 910 AI processzort

Tavaly októberben a HUAWEI CONNECT 2018-on már leleplezte a 7 nm-es gyártástechnológiával készülő Ascend 910-et, most azonban egy évnyi fejlesztést követően bemutatta a végleges verzióját.

A Huawei bejelentette az Ascend 910 AI processzort

A szerverekbe szánt Ascend 910-ben a Da Vinci architektúrára épülő AI magok találhatók (ez van a Kirin 810-ben is, amelyet okostelefonokba szánt a Huawei), aminek segítségével 3D cube computing motor került integrálásra a rendszerbe, ez 4096 MAC  ops per cycle teljesítményre képes, ez több mint dupla akkora teljesítmény, mint amit egy CPU és GPU képes leadni. Az Ascend 910 összesen 32 “kockát” tartalmaz belül, ami 256 TFLOPs számítási teljesítményt biztosít.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei bejelentette az Ascend 910 AI processzort

Az Ascend 910 nem csak az AI feldolgózó egysége miatt különleges, hanem a mélyen integrált szerkezete miatt is, így került bele CPU, DVPP és TS (Task Scheduler) egység is, amelyek a chipen belül kommunikálnak egymással, csökkentve az adatmennyiséget a host felé, így gyorsítva a folyamatokat.

A saját fejlesztésű, integrált HCCS képes akár 240 Gbps-os sebességet biztosítani minden port számára, illetve a legfrissebb PCIe támogatás is elérhető, kétszer olyan gyors adatátvitellel, mint az elődje. A chipben megtalálható 100G RoCE lehetőséget nyújt a direkt adatcserére a multiple node-ok között.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával