Hírek

A Huawei felhasználókat nem érinti az Avast botránya

A napokban robbant a hír, hogy az Avast számos felhasználó böngészési adatát értékesítette azok esetleges tudta nélkül. A Huawei is együttműködik az Avasttal, azonban a készülékeik nem érintettek az adatértékesítésben.

Avast

A botrány alapja, hogy az Avast felhasználói feltételeiben, amelyet számos felhasználó nem olvas el, csak elfogad, található egy olyan rész, hogy az Avast vírusírtót használó PC felhasználók böngészési adatait gyűjtheti a szoftver és azt értékesítheti a Jumpshot irányába, amely cég többek között a Google, a Microsoft, a Pepsi, vagy éppen a Loréal felé adhatta azokat tovább. Fontos, hogy a böngészési adatok anonimizált módon kerültek értékesítésre, azaz ezek nem visszavezethetők az adott felhasználókhoz.

A Huawei telefonokon használt Optimalizáló alkalmazás rendelkezik egy víruskereső szolgáltatással, amelyet az Avast üzemeltet, a HuaweiBlog.de érdeklődésére azonban a Huawei német ágazata nyugtatja a felhasználókat.

A Huawei felhasználókat nem érinti az Avast botránya
A Huawei Optimalizáló alkalmazás Víruskereső funkciója, alul feltüntetve az Avast, mint üzemeltető

A német hivatalos információk szerint a felmerült aggályok az Avast PC-s böngészők számára kifejlesztett plug-int érinti, amely nincs előre telepítve a Huawei készülékeire és emiatt ezek a problémák nem vonatkoznak a Huawei okostelefon felhasználóira.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei komolyan veszi az adatvédelmet és ezt megköveteli a partnereitől is, ennek részeként az Avastnak sem volt lehetősége böngészési adatokat gyűjteni a Huawei felhasználóktól.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával