Hírek

A Huawei hivatalosan is megnyitotta az 5G korszakot

A Huawei bejelentette hivatalosan is az 5G Multi-mode chipsetet, a Balong 5000-et, ezzel együtt pedig az első, kereskedelmi felhasználásra szánt 5G-es eszközt, a Huawei 5G CPE Pro modellt.

A két új termék a világ leggyorsabb vezeték nélküli adatátviteli kapcsolatát biztosítja okostelefonok, otthonok, vagy akár irodák számára is.

A Huawei hivatalosan is megnyitotta az 5G korszakot

A Huawei bemutatta a világ első Core Chipjét, a TIANGANG-ot az 5G bázisállomásokoz

A Balong 5000 hivatalosan is megnyitja az 5G-s korszakot. A chipset széles körben támogatja az 5G termékeket, így belekerülhet okostelefonba, otthoni adatátviteli eszközökbe, autókba, vagy akár 5G modulokba is. Segítségével új 5G felhasználói élmény válik elérhetővé.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kis méretével és széleskörű felhasználhatóságával a Balong 5000 támogatja a 2G, 3G, 4G és 5G hálózatokat is egyetlen chipbe építve. A Balong chipset szériában ezzel egy teljesen új fejezetet hoz el a megoldás.

A Balong 5000 az első lapkakészlet, amely képes az iparág referenciaértékeit hozni az 5G letöltési sebesség terén. A Sub-6 GHz-es (alacsony frekvenciájú csatornák, az 5G főleg ezen spektrumon működik) tartományban a Balong 5000 akár 4,6 Gbps-os letöltési sebességet is elérhet.

Az mmWave spektrumon (magas frekvenciájú csatornák az 5G számára) a Balong 5000 akár 6,5 Gbps-os letöltési sebességet is elérhet, ami 10-szer gyorsabb mint a 4G LTE hálózatok jelenlegi sebessége.

A Huawei Balong 5000 a világ első chipsetje, amely támogatja a Standalone (SA) és a non-standalone (NSA) hálózati architektúrákat az 5G számára.

Az új chip képes rugalmasan kielégíteni a különböző felhasználói és szolgáltatói igényeket az 5G fejlesztés különböző szakaszaiban lévő eszközök számára. A Balong 5000 szintén világelső a többmódú chipsetek között, amelyek támogatják a Vehicle to Everything (V2X) kommunikációt, alacsony késleltetést kínálva a jövő okosautói számára.

A Balong 5000 teljesen új világot nyit a fogyasztók számára. Lehetőséget nyújt, hogy mindent érzékeljen a felhasználó, nagysebességű kapcsolat mellett. A Huawei 5G CPE Pro a Balong 5000 chipsettel lehetővé teszi a fogyasztók számára a hálózatok gyorsabb, szabadabb elérését. A Huawei-nek integrált megoldásai vannak chipek, eszközök, cloud eszközök és hálózatok számára. Ezekkel egy erős és vezető portfólió építhető az 5G korszakban. – mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője.

A Balong 5000-rel a Huawei 5G CPE Pro együttesen támogatja a 4G és 5G vezeték nélküli kapcsolatokat is. 5G hálózaton egy 1 GB-os HD videó fájl 3 másodpercen belül letölthető volna, vagy éppen akadásmentesen streamelhető volna online egy 8K-s videó. Ez egy új referenciaérték az otthoni CPE eszközök számára. Az otthoni felhasználás mellett a Huawei kis és közepes méretű vállalkozások számára is ajánlja az 5G CPE Pro terméket.

Az új Wi-Fi 6 technológiát (802.11ax) adoptálva a Huawei 5G CPE Pro képes 4,8 Gbps-os sebességet biztosítani, ráadásul ez az első CPE, amely támogatja a Huawei HiLink protokollokat, amely “belépő” az 5G-s okosotthonok világába.

A bejelentésben szó volt a Huawei első 5G-s okostelefonjáról, erről itt írtunk! 

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával