Hírek

A Huawei hivatalosan is megnyitotta az 5G korszakot

A Huawei bejelentette hivatalosan is az 5G Multi-mode chipsetet, a Balong 5000-et, ezzel együtt pedig az első, kereskedelmi felhasználásra szánt 5G-es eszközt, a Huawei 5G CPE Pro modellt.

A két új termék a világ leggyorsabb vezeték nélküli adatátviteli kapcsolatát biztosítja okostelefonok, otthonok, vagy akár irodák számára is.

A Huawei hivatalosan is megnyitotta az 5G korszakot

A Huawei bemutatta a világ első Core Chipjét, a TIANGANG-ot az 5G bázisállomásokoz

A Balong 5000 hivatalosan is megnyitja az 5G-s korszakot. A chipset széles körben támogatja az 5G termékeket, így belekerülhet okostelefonba, otthoni adatátviteli eszközökbe, autókba, vagy akár 5G modulokba is. Segítségével új 5G felhasználói élmény válik elérhetővé.

Kis méretével és széleskörű felhasználhatóságával a Balong 5000 támogatja a 2G, 3G, 4G és 5G hálózatokat is egyetlen chipbe építve. A Balong chipset szériában ezzel egy teljesen új fejezetet hoz el a megoldás.

A Balong 5000 az első lapkakészlet, amely képes az iparág referenciaértékeit hozni az 5G letöltési sebesség terén. A Sub-6 GHz-es (alacsony frekvenciájú csatornák, az 5G főleg ezen spektrumon működik) tartományban a Balong 5000 akár 4,6 Gbps-os letöltési sebességet is elérhet.

Az mmWave spektrumon (magas frekvenciájú csatornák az 5G számára) a Balong 5000 akár 6,5 Gbps-os letöltési sebességet is elérhet, ami 10-szer gyorsabb mint a 4G LTE hálózatok jelenlegi sebessége.

A Huawei Balong 5000 a világ első chipsetje, amely támogatja a Standalone (SA) és a non-standalone (NSA) hálózati architektúrákat az 5G számára.

Az új chip képes rugalmasan kielégíteni a különböző felhasználói és szolgáltatói igényeket az 5G fejlesztés különböző szakaszaiban lévő eszközök számára. A Balong 5000 szintén világelső a többmódú chipsetek között, amelyek támogatják a Vehicle to Everything (V2X) kommunikációt, alacsony késleltetést kínálva a jövő okosautói számára.

A Balong 5000 teljesen új világot nyit a fogyasztók számára. Lehetőséget nyújt, hogy mindent érzékeljen a felhasználó, nagysebességű kapcsolat mellett. A Huawei 5G CPE Pro a Balong 5000 chipsettel lehetővé teszi a fogyasztók számára a hálózatok gyorsabb, szabadabb elérését. A Huawei-nek integrált megoldásai vannak chipek, eszközök, cloud eszközök és hálózatok számára. Ezekkel egy erős és vezető portfólió építhető az 5G korszakban. – mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője.

A Balong 5000-rel a Huawei 5G CPE Pro együttesen támogatja a 4G és 5G vezeték nélküli kapcsolatokat is. 5G hálózaton egy 1 GB-os HD videó fájl 3 másodpercen belül letölthető volna, vagy éppen akadásmentesen streamelhető volna online egy 8K-s videó. Ez egy új referenciaérték az otthoni CPE eszközök számára. Az otthoni felhasználás mellett a Huawei kis és közepes méretű vállalkozások számára is ajánlja az 5G CPE Pro terméket.

Az új Wi-Fi 6 technológiát (802.11ax) adoptálva a Huawei 5G CPE Pro képes 4,8 Gbps-os sebességet biztosítani, ráadásul ez az első CPE, amely támogatja a Huawei HiLink protokollokat, amely “belépő” az 5G-s okosotthonok világába.

A bejelentésben szó volt a Huawei első 5G-s okostelefonjáról, erről itt írtunk! 

Forrás
Huawei

Hasonló cikkek

Close