Hírek

A Huawei költi az 5. legnagyobb összeget K+F-re

A Huawei 2018-ban a világon az 5. legnagyobb ráfordítást tette a kutatásra és fejlesztésre, ezzel bőven maga mögé utasította például az Intelt, a Facebookot, vagy éppen az Apple-t.

Huawei kutatás-fejlesztés

Az Európai Bizottság tette közzé a felmérését a 2018-as R&D (Research & Developement – K+F, kutatás-fejlesztés) ráfordításokról. A listából kiderül, hogy a Huawei az ötödik legtöbbet költő vállalat ebben a szegmensben, 11,3 milliárd euróval. Az első négy helyet a Samsung, az Alphabet (a Google anyavállalata), a Volkswagen és a Microsoft foglalja el. Érdekesség, hogy az első 5 helyezett közül a Huawei költi a bevétele legnagyobb részét kutatás-fejlesztésre, 14,7%-ot. Ezzel szemben például az első helyen lévő Samsung csak 7,2%-át költi a bevételéből fejlesztésekre.

A TOP 50-ben a Huawei az egyetlen kínai cég, egyik másik vállalat sem fért fel a listára a távol-keleti országból. Az Apple csak a 7. helyezett, 9,7 milliárd dollárral. Érdekesség, hogy a Huawei kutatás-fejlesztés költései olyan cégeket előz még le, mint az összes autógyártó (a Volkswagen kivételével), az Intel, a különböző gyógyszergyártó cégek, az Oracle, vagy éppen a repülőgépgyártók.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei költi az 5. legnagyobb összeget K+F-re

A Huawei korábban is nagyon büszke volt arra, hogy az okostelefon gyártók közül a bevétele legnagyobb arányát költi a kutatás-fejlesztésre, ez a lista pedig igazolja őket, hiszen arányaiban véve kétszer annyit fordítanak a bevételükből K+F-re, mint a Samsung és háromszor annyit, mint az Apple.

Forrás
Europa.eu(2)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával