Hírek

A Huawei magas jutalékot ad az AppGallery-s költések után a fejlesztőknek

Ahogyan a Google Play Áruház esetében, úgy a Huawei AppGallery-ben is jelentős pénzt kapnak az alkalmazás fejlesztők az appok és azokon belüli vásárlások után. A Huawei most jelentős emeléssel igyekszik még több fejlesztőt bevonni a platformba.

Megjelent a Huawei AppGallery

A Huawei három kategóriára bontja az alkalmazások kategóriáit, amely alapján kifizet, az oktatási appok, a játékok és minden más. A legtöbb pénzt a fejlesztők az oktatásra fókuszáló alkalmazásokkal kereshetnek. Az első évben az appokból származó bevétel 100%-át megkapja a fejlesztő, a második évben a Huawei 10%-os jutalékot kér, így 90% marad a fejlesztőnél, a harmadik évtől kezdve pedig a jutalék 20% és a tulajdonosnál 80% marad.

A játékoknál, amelyek a legtöbb pénzt szokták általában termelni, az első két évben 85%-ot kínál a teljes bevételből a Huawei, azaz mindösszesen 15% a jutalék, a harmadik évtől lesz 30% jutalék és marad 70% a fejlesztőnél.

Az összes többi alkalmazásnál, azaz a különböző média, kommunikációs, fotós, utazós, vásárlós, üzleti, pénzügyi, egészségügyi, stb. alkalmazás esetében az első évben szintén a befolyó bevétel 100%-át megkapja a fejlesztő, a második évben ez az árny 15%:85%-ra változik a fejlesztő javára. A harmadik évtől pedig 30%:70% arány alakul ki.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Azt tudni kell, hogy a legtöbb eserben a Google-nél is 30%-os jutalékot kell fizetni az appokból érkező bevétel után, hasonló konstrukcióban gondolkozik a Huawei is. Viszont az első 2 évre adott engedmények jelentős extra bevételt is hozhatnak az alkalmazások fejlesztőinek, ha elérhetővé teszik azokat az AppGallery-ben, hiszen azokat nem csak a jövőbeli, hanem a jelenlegi Huawei felhasználók is elérhetik.

Forrás
developer.huawei.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával