Hírek

A Huawei Mate 20 egy kedvező árú csúcsmodell lett

Erős hardverrel, de visszafogott újítássokkal került bemutatásra a Huawei Mate 20 okostelefon Londonban.

A készülék rendkívül érdekes tagja a szériának, mert jó áron lesz megvásárolható a hazai piacon is.

Nézzük sorban az újdonságokat.  A Huawei Mate 20 kijelzője egyszerűen hatalmas. Egészen pontosan 6,5”-os, amelyhez 2244×1080 pixel felbontás tartozik. Az újdonság IPS panelje RGBW HDR támogatással rendelkezik, ennek köszönhetően a vállalat szerint lenyűgöző képi élményt tud nyújtani. És amit nem említettem, de a képek alapján már úgyis látszik: Dewdrop notch! Igen, ezt az apró, vízcsepp formájában belógó szenzorszigetet a Huawei Dewdrop notch néven illeti. Ezen helyezkedik el az előlapi 24 megapixeles kamera, amely f/2.0 aperatúrával rendelkező lencserendszert kapott és a szelfik mellett az arcfelismeréses feloldást támogatja. Az előlapot borító üveg 2.5D ívekkel rendelkezik, viszont maga a kijelző nincs úgy lekerekítve, mint a csúcsmodell esetében.

Természetesen a Huawei Mate 20 is megkapta a vállalat legújabb fejlesztésű Kirin 980-as SoC-t, amely rendkívül sokat fejlődött az elődhöz képest és számos tekintetben világelső a konkurensek előtt is. Az új 7 nm-es SoC-ben a világon először található meg négy darab Cortex-A76-os mag, amely 2,6 GHz-es órajelen ketyeg, ezt négy 1,8 GHz-es energiatakarékos mag egészíti ki. Az új Mali-G76-os grafikus gyorsító mellé dupla NPU került, azaz megduplázta a neurális feldolgozó kapacitást a Huawei a Kirin 970-hez képest. A Kirin 980 képességeiről itt írtam korábban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Mate 20 hátoldalára is felkerült a három kamera, illetve egy vaku a szériára jellemző négyzetes elrendezésbe. Ebben a trióban van egy fő kamera, amely 16 megapixeles, f/1.8-as aperatúrával rendelkezik, ez van a bal alsó sarokban. Felette egy 12 megapixeles széleslátógszögő szenzor van (f/2.2), illetve a jobb alsó részen lévő harmadik kamera 8 megapixeles (f/2.4), ez egy teleobjektívvel van ellátva. Ahogy látható a felsorolásból, kikerült a P9-cel debütált monokróm kamera. Ez egy elég komoly módosításnak tekinthető, azonban a Huawei és a Leica új fejlesztései nyomán a vállalat tovább javuló fotózási lehetőségeket ígér.

A készülékház hátlapján egy kellemes üveg borítás található. Ez a kék színű kiadás esetén nem sima felületű, hanem textúrázott, amely kézzel is kitapintható lesz. A kamera alatt helyet kapott az ujjlenyomat olvasó, ebből a szempontból a Mate 20 nagyban hasonlít a tavalyi Mate 10 Pro kialakítására. Az üveglap alatt 4000 mAh kapacitású az akkumulátor, tehát a kijelző ugyan nőtt, de a telep hozzá nem, ezt az AI-val ellensúlyozná méginkább a Huawei. USB-C csatlakozón keresztül elérhető a SuperCharge, amely akár 22,5 wattos sebességgel is képes tölteni a készüléket. Ezzel egy teljesen lemerült Mate 20-at 30 perc alatt 58%-ig tud feltölteni a TÜV Rheinland által hitelesített biztonságos gyorstöltési megoldás.

A Huawei Mate 20 RAM opcióit tekintve 4 és 6 GB-os kiadások is elérhetők lesznek, ez már LPDDR4-es modulokra épül természetesen. Érdekesség, hogy régiónként nagyon eltérő háttértár opciók is választhatók lesznek, a legkisebb modellben 64 GB-os háttértár lesz, de készít a Huawei 128, 256 és 512 GB-os kiadást is. Ezen kívül microSD kártyás bővíthetőséggel lehe tovább növelni a kapacitást.

A kapcsolódási lehetőségek tekintetében a Mate 20 a toppon lesz, 802.11ac WiFi-t és szupergyors 4G LTE hálózatokat is támogat. Van Dual SIM, VoLTE támogatás, GPS, GLONASS, NFC, illetve már Bluetooth 5.0 is.

A készülék Android 9.0 Pie operációs rendszerrel kerül piacra, amelyen az EMUI 9 rendszer fut.

A Huawei Mate 20 hamarosan Magyarországon is megvásárolható lesz, ezzel kapcsolatban rövidesen hírt adunk.

Kíváncsi vagy a Mate 20 Pro, vagy a Mate 20 telefonra? Az új okoskiegészítőkre? Itt megtalálsz mindent a Mate 20 széria londoni bemutatójáról!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával