Hírek

A Huawei megfojtja a többi gyártót Kínában

A Canalys elemzőcég felmérése szerint Kína okostelefon piacát valósággal beszippatntotta a Huawei a legutóbbi negyedévben.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Kínában 2019 Q3-ban (július és szeptember között) az elemzőcég adatai alapján 41,5 millió darab okostelefont adott el a Huawei, ez az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest kerek 66%-os növekedést jelent, összességében pedig azt, hogy a világ legnagyobb okostelefon piacának 42,4%-át birtokolja a gyártó.

Amíg a Huawei félelmetes mértékben növekszik Kínában, az összes többi gyártó lejtmenetben van, pedig Kína nem csak közel 1,5 milliárd felhasználót tartogat az okostelefon gyártóknak, hanem számos vállalat otthona. A hazai pályán lévő Vivo 23%-os, az Oppo 20%-os, a Xiaomi pedig 33%-os csökkenést volt kénytelen elkönyvelni 2018 Q3-hoz képest, mellettük az Apple 28%-ot esett vissza, az összes többi gyártó pedig 31%-ot.

A Huawei megfojtja a többi gyártót Kínában

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Jelenleg úgy tűnik, hogy Kínában megállíthatlan a Huawei. A teljes piac 3%-kal csökkent egy év alatt, kb. 3 millióval talált gazdára kevesebb készülék. Ha ilyen ütemben halad a vállalat, 2020 elején előfordulhat, hogy arról számolhatunk majd be, hogy Kínában az év utolsó negyedévében minden második okostelefon Huawei volt.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával