FunkciókHírek

A Huawei P40 és P40 Pro telefon eSIM-et is fogad

Nem csak a kamerát tekintve hozott újdonságokat a Huawei P40 széria. Ezek a Huawei első okostelefonjai, amelyek eSIM képesek.

A Huawei P40 is szerethető lenne, csak az ára...

Hazánkban jelenleg még csak a Telekomnál érhető el az eSIM megoldás, érdekesség, hogy azt pont a Huawei-jel közösen tette elérhetővé a szolgáltató. Ezentúl a P40, P40 Pro modellekkel is kihasználható lehet ez a funkció.

Az eSIM egy virtuális SIM kártya, amely a hagyományos, fizikai SIM-et képes kiváltani. Funkcionálisan azonos a normál és az eSIM működése, viszont a fizikai megoldással szemben a virtuális kevesebb helyet igényel, egy apró chip tartozik hozzá, amely kisebb, mint a kártya, illetve az azt fogadó tálca és a hozzá tartozó olvasó.

Mivel még a legtöbb szolgáltatónál nem érhető el, vagy csak tesztelgetik az eSIM-et, emiatt természetesen a P40 és P40 Pro is tartalmaz hagyományos SIM kártyafogadási lehetőséget. Az eSIM támogatás miatt több profilt képes tárolni a chip, ezek közül egyszerre egyet tud használni a telefon.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei P40 és P40 Pro telefon eSIM-et is fogad

Az új megoldás egy fontos funkciót tesz lehetővé, a Dual SIM-et és a memóriakártyás bővíthetőséget. A Huawei által fejlesztett hibrid tálca megoldás a legtöbb modellnél azt eredményezte eddig, hogy a felhasználónak választania kellett a Dual SIM-es modellnél, hogy két SIM kártyát, vagy egy SIM-et és egy memóriakártyát használ-e. Az új megoldásnak köszönhetően, lehetőség van egy fizikai SIM-et, egy eSIM-et és egy NM Card memóriakártyát párhuzamosan használni.

A Huawei-jel indítja eSIM szolgáltatását a Telekom

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával