Frissítés

A Huawei P9 kap és nem kap Android 8.0 Oreót

Nagyon sok, egymásnak ellentmondó hír került napvilágra a Huawei P9 telefon Android 8.0 Oreo frissítését illetően, de most kibogozzuk a szálakat.

Egymást érték az ellentmondó hírek a P9 Oreo frissítését illetően, több olyat lehetett olvasni, hogy a Huawei megerősíti, hogy kap a telefon EMUI 8.0-t, illetve olyat is, hogy nem fog kapni. De mi ennek az oka? A különböző régiók.

A P9 Oreo frissítésén dolgozik a Huawei

A Huawei P9 Kínában frissül Android 8.0-ra

A bejelentések szerint úgy tűnik, hogy a Huawei frissíti Android 8.0 Oreo és EMUI 8.0 rendszerre a közel 2,5 éves Huawei P9 telefon kínai kiadását. Ez azért fontos, mert Ázsiában és Európában eltérő modellkóddal rendelkező készüléket árul a Huawei P9 néven, tehát a két eszköz hardveresen is tartalmaz némi eltérést. Ilyen például az EVA-TL00, vagy EVA-DL00 modell. Ezeket a Huawei a kínai piacra piacra gyártotta és várhatóan frissíti őket Oreóra.

A Huawei P9 Európában nem frissül Android 8.0-ra

Korábban volt hír előbb lengyel, majd brit információról azzal kapcsolatban, hogy a Huawei P9 nem frissül Android 8.0 Oreo és EMUI 8.0 rendszerre. Ezt erősítette meg a Huawei német ágazatának hivatalos közleménye, amely arról szól, hogy a Huawei P9 okostelefon nem kap Android 8.0 Oreo frissítést azért, hogy az eszköz eredeti sebességét, funkcionalitását és stabilitását megtudja tartani a készülék. Európában a kínaitól eltérő modellszámú készülékek kerültek piacra, EVA-L09 és EVA-L19 modellek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Miért van eltérés az európai és a kínai felhaszálók között?

Bár hivatalos indoklás nincs arra, hogy miért van az, hogy Kínában kiadható, Európában nem egy nagyobb szoftver frissítés, valószínűleg a háttérben az áll, hogy a gyártó eltérő minőségi normáknak felelteti meg saját készülékeit régiónként. Ez azt jelenti, hogy az európai felhasználók számára magasabb minőségnek kell megfelelni, mint a kínai tulajdonosok esetén.

Összességében tehát ami a magyar felhasználók szempontjából fontos, hogy a Huawei P9 (illetve ezzel együtt a P9 Plus modell is) nem fog kapni hazánkban Android 8.0 Oreo verziófrissítést. Ennek ellenére csalódottság felesleges, hiszen a készülék támogatottsága nem áll le, frissítések ettől függetlenül érkeznek a jövőben rá, illetve a Huawei P9 az Android 7.0 rendszerrel is egy a mai napig nagyon jól használható készülék.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával