Hírek

A Huawei-t új partner segíti az 5G fejlesztésben

A Huawei és az Anritsu bejelentette együttműködését, amely jelentős előrelépést hoz az 5G megfelelőségi tesztben.

Huawei Balong 5000 + Kirin 980

A Huawei Balong 5000 5G baseband az Anritsu megfelelőségi tesztrendszerét használja, az iparágban az elsőt, amely képes a Non-Standalone (NSA) módra is. A megfelelőségi tesztek során hibakeresés történik az NSA és SA (Standalone) módokban. Az 5G SA modell általános előrehaladása jelentősen felgyorsult, amivel tovább csökkentette a különbséget az NSA modellhez képest, és egy egy fontos lépés az SA modell fejlesztési ciklusának lerövidítéséhez, valamint a piaci próbaüzem lehető leghamarabbi megkezdéséhez.

A Balong 5000 az iparág viszonyítási alapja is az 5G multi-mode basebandre. Ez az első, amely támogatja az SA és NSA hálózatokat is a világon. A chip támogatja a 2G/3G/4G/5G hálózati standardokat. A letöltési sebesség a Sub-6Ghz sávokban elérheti a 4,6 Gbps-ot, ami kétszer magasabb az iparági átlaghoz viszonyítva. Ha az LTE dupla kapcsolódást használja a chip, akkor a tesztek során 7,5 Hbps-os volt a leggyorsabb kapcsolat, amit elért, ez 10x gyorsabb, mint a 4G LTE általános élményszintje.

A Huawei-t új partner segíti az 5G fejlesztésben

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei aktuális tesztjei során a jelenlegi körülmények között a Balong 5000 chip legmagasabb letöltési sebessége elérte a 3,29 Gbps volt, az átlagos sebesség pedig elérte a 3,22 Gbps-ot. Ez utóbbi 400 MB/s-os adatátviteli sebességet jelent, ha kézzel foghatóvá szeretnénk tenni ezt az értéket, azt mondhatnánk, hogy egy átlagos 1 GB-os videót 3 másodperc alatt lehetne letölteni vele. A jelentősége azonban nagyobb, mint sem a hagyományos videók gyors letöltése, a jövőben érkező 8K videók kezelésében lehet igazán előnye majd az 5G-nek ebből a szempontjból, mellette pedig sok más olyan előnye lesz, amelyet hosszú távon élvezhetünk.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával