FunkciókHírek

A Huawei Ultra Vision kameraszenzor jóval nagyobb, mint az elődök

Bár a legtöbb felhasználó annyit észlel a P40 széria főkamerája esetén, hogy 50 megapixeles lett (szemben a P30 széria 40 megapixeles egységével), azonban ennél fontosabb változás is történt.

A Huawei Ultra Vision kameraszenzor jóval nagyobb, mint az elődök

Az új Ultra Vision kamera a Huawei P40 szériában az eddigi legnagyobb fizikai méretű szenzor, amit a Huawei alkalmazott. Az 1/1,28”-os érzékelő jóval nagyobb, mint a P30 Pro készülékben található 1/1,7”-os.

A Huawei Ultra Vision kameraszenzor jóval nagyobb, mint az elődök

Az Ultra Vision szenzor is megkapta a Huawei RYYB színszűrő megoldását, ami azt jelenti, hogy piros és kék mellett zöld helyett sárga színszűrők találhatók meg rajta, 40%-kal több fényt átengedve a szenzorra. Az 50 megapixeles szenzor képét úgy hasznosítja a P40 széria, hogy a rendszer több pixel adatait egyesíti, ezzel “2,44 μm” pixeleket elérve. A Full Pixel Octa PD AutoFocus funkció pedig segít, hogy még gyorsabb és pontosabb legyen fotózás előtt a fókuszálás. Meg kell említeni a Huawei XD Fusion Image Engine-t is, ami különböző képekből rakja össze a végeredményt, ezzel biztosítva a végső képet.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Ultra Vision kameraszenzor jóval nagyobb, mint az elődök

A DSLR fényképezőgépekben található szenzorméreteket sosem érhetik el a telefonok, ennek az egyszerű oka a fizikai méret. Azonban a nagyméretű kameraszigetet magyarázza az, hogy továbbra is növekszik a szenzorok mérete. Az Ultra Vision mérete azért fontos, mert minél nagyobb az alapterülete egy kamera szenzornak, annál több fényt képes rögzíteni, ezzel még jobb minőségű felvételt készíthet végső soron.

A Huawei Ultra Vision kameraszenzor megtalálható a Huawei P40, P40 Pro és P40 Pro+ modellekben.

Új DxOMark rekordokat döntött a Huawei P40 Pro

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával