Hírek

A K&H átáll a Google Pay-re és betesz a HMS telefonok tulajdonosainak

A K&H a nyáron megszünteti Androidon Mobiltárca szolgáltatás, amivel az alkalmazás NFC-s fizetésre volt alkalmas, a helyét a Google Pay veszi át.

K&H Google Pay

Néhány hete a hazai bankok közül először a K&H vezette be a Google Pay NFC-s fizetés támogatását Magyarországon. Ez egy alapvetően hasznos szolgáltatás, viszont hasonló, NFC-s érintéses fizetést maga a bank is kínált az alkalmazásában Mobiltárca néven. A K&H azonban ezt 2021. 06. 23-tól megszünteti, ekkortól csak Google Pay-en keresztül támogatja majd a bank az érintéses fizetést az androidos telefonokon.

Ez a HMS rendszerű telefonnal rendelkezőknek is problémát jelent. Az AppGallery-ben továbbra sem érhető el a K&H mobilalkalmazása, azonban GMS-es telefonról HMS-es modellre átklónozva, működik olyan telefonokon is, amelyeken nincsenek Google szolgáltatások, ráadásul működött eddig is a Mobiltárca szolgáltatás, lehetett NFC-vel fizetni.

Sajnos ezzel a HMS-es modellek tulajdonosai, akik a K&H-nál bankolnak, bukják az NFC-s mobilfizetési lehetőséget, ugyanis a Google Pay akkor sem fog működni, ha esetleg alternatív úton GMS-t telepítenének az eszközre. 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Június 23-tól tehát csak azt remélhetik a HMS tulajok, hogy a K&H mielőbb kiadja végre a mobilalkalmazását az AppGallery-ben, integrálva a mobilfizetési lehetőséget a HMS  Core által biztosított API-val. Sajnos erre azért túl sok esély nincs, figyelembe véve, hogy lassan fél éve érhető el a Simple alkalmazás az AppGallery-ben, de az OTP által készített appban sem működik az NFC-s fizetési lehetőség.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával