HírekKiegészítők

A Lexar bemutatta a nano memóriakártyáit Huawei-ekhez

A Huawei Mate 20 szériával debütált a vállalat Nano Memory Card (NM Card) megoldása, most pedig végre jön más gyártó is ezzel a megoldással.

A Lexar bemutatta a nano memóriakártyáit Huawei-ekhez

Kb. 1,5 évvel az első Huawei NM Card bemutatóját követően egy nagyobb gyártó, a Lexar is bejelentette a saját megoldását a Huawei szabványára. A Lexar nCard néven illetett memóriakártyák képességei papíron azonosak a Huawei saját termékeivel, azaz mindegyik 90 MB/s-os adatátviteli sebességre képes (írás: 70 MB/s), illetve háromféle kapacitással (64, 128 és 256 GB) érhető el.

A Lexar nCard memóriakártyái használhatók a Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, P30, P30 Pro, Mate 30 Pro, Mate Xs, P40 Lite modellekkel, valamint minden további olyan új Huawei készülékkel, amely támogatja ezt. Az NM Card szabványról azt érdemes tudni, hogy mérete és formátuma megegyezik a nano SIM kártyáéval, ezért a támogatott telefonok esetén az egyik SIM foglalatba helyezhetők. Ezzel a Dual SIM képesség nem használható a telefonban (kivéve esetleges eSIM képességgel is rendelkező modellek esetén), viszont cserébe a gyártóknak sokkal kevesebb helyre van szüksége a megoldáshoz.

A Lexar bemutatta a nano memóriakártyáit Huawei-ekhez

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

A Lexar volt az első nagyobb memóriakártya gyártó ezzel, amely bevállalta a Huawei NM Card szabványát. Mivel a márka termékei itthon is megtalálhatók a forgalomban, nem kizárt, hogy a jövőben Magyarországon is megvásárolható lesz, erről egyelőre nincs még információ. Jelenleg a termék Kínában érhető el, de pl. megrendelhető Magyarországról az Aliexpress-en keresztül.

Lexar nCard 64 GB –  27,99 dollár

Lexar nCard 128 GB – 45,99 dollár

Lexar nCard 256 GB – 85,99 dollár

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker