Hírek

A Micrososft jogásza a Huawei elleni szankciókat kritizálja

A Microsoft jogi részlegének elnöke komolyan kritizálta az amerikai szankciókat a Huawei ellen és “nem-amerikai“ jelenségként titulálta azt, ami most történik.

A Micrososft jogásza a Huawei elleni szankciókat kritizálja

A Huawei májusban került az amerikai Kereskedelmi minisztérium tiltólistájára, amellyel meggátolja az amerikai vállalatoknak, hogy a gyártóval üzleteljenek. Ez a Microsoftot és a Google-t is komolyan érinti, hiszen mind a kettőtől licencelt a Huawei operációs rendszert és egyéb szoftveres megoldásokat is. Mindezt azt követően tették, hogy nem egyértelmű, homályos vádakkal illették meg Kínát és a Huawei-t.

A Microsoft szakembere, Brad Smith új könyvében írt arról, hogy ami jelenleg történik, az egyáltalán “nem amerikai” és hogy nem szabadna így eljárni. Szerinte Trump kormánya elutasította a vádak alátámasztását, bizonyítását és gyakran csak haszontalan válaszokat kaptak a kérdéseikre.

A Micrososft jogásza a Huawei elleni szankciókat kritizálja
Brad Smith új könyve, amelyben a Huawei elleni szankciókról is ír.

Smith szerint, olyan válaszokat kaptak, mint, “Nos, ha tudná, amit tudunk, akkor egyetérene velünk“. Amikor erre a kormány felé azt reagálta, hogy “Nagyszerű, mutassa meg nekünk, amit tud, így eldönthetjük, hogy jogos-e. Így működik ez az ország”, akkor már nem kapott rá választ.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A jogász szakember szerint a kereskedelmi embargó a Huawei-nek olyan, mint egy halálos fenyegetés.

Azt mondani egy tech cégnek, hogy eladhat termékeket, de nem vásárolhat operációs rendszert, vagy chipeket, olyan mintha egy szállodai társaságnak azt mondanánk, hogy végezhetik a tevékenységüket, de nem tehetnek ágyakat a szobákba, vagy asztalokat az étterembe. Akárhogy nézzük, ez nagyban kockáztatja egy cég fennmaradását. – írta könyvében Brad Smith.

Természetesen a kiakadás annak is köszönhető, hogy a Huawei elleni szankció anyagilag a Microsoftot is rosszul érinti, hiszen az Matebookjaihoz Windows operációs rendszert szállított, de okostelefonjain is számos Microsoft termék érhető el, elég csak pl. a Swiftkey billentyűzetet megemlíteni.

Forrás
Bloomberg

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával