Hírek

A nehézségek ellenére is stabilan nő a világ félvezető chip igénye

A SIA, azaz a Semiconductor Industry Association közzétette a 2021 első negyedévére vonatkozó félvezető eladási statisztikáit.

A szervezet számításai szerint 123,1 milliárd dollár értékben kerültek piacra chipek, amelyek 3,6%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest.

HiSilicon Kirin 9000

A SIA mérései szerint ebből 41 milliárd dollár érték csak márciusra korlátozódott, 3,7%-os növekedéssel. Európában 5,8%-os, Kínában 5,3%-os, Japánban 3,1%-os, Amerikában 0,6%-os, míg az ázsiai csendes-óceáni térségben és egyéb területeken 3,4%-os volt a negyedévben a növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az összes chip eloszlását nézve az ázsiai területek továbbra is toronymagasan vezetnek. Kína önmagában a chipek 25,6%-át vásárolta, a ázsiai csendes-óceáni térség többi területe (pl. Tajvan) 19,6%-ot birtokolt. Japán 13%-ot, Amerika 9,2%-ot, míg Európába csak a chipek 8,7%-a került.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bár a globális félvezető piac továbbra is erős és stabil, azonban okoz problémát ezek gyártási nehézségei, amelyet többek között a globális koronavírus járvány okozott, emiatt többek között a kecskeméti Mercedes gyár is lassabb termelésre állt át többek között.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával