Hírek

A Nokia is HarmonyOS-t futtató telefont adna ki

A legfrissebb hírek szerint jöhet(nek) a Nokia első telefonja(i), amelyek a HarmonyOS operációs rendszerre épülnek.

A HarmonyOS már elérhető több Huawei modellre is Kínában. Európában telefonon még nem fut hivatalosan, azonban a június elején bejelentett tabletek már a HarmonyOS 2.0-val érkeztek meg egyes EU-s országokba.

HarmonyOS logó

A most felbukkant pletyka szerint a Nokia X60 és X60 Pro modellek fognak HarmonyOS rendszert kapni, amely egyébként túl nagy meglepetést azért nem tartogat számunkra, mert ezek az X-szériás típusok korábban is kínai piacra szánt modellek voltak. Valószínű tehát, hogy a Huawei által kialakított operációs rendszert futtató Nokia telefonok is csak Kínában kerülnek piacra – ahol nincs a rendszernek különösebb hátránya az Androiddal szemben, hiszen a világ legnagyobb okostelefon piacán nem érhetők el a Google szolgáltatásai.

A hírek szerint a Nokia X60 és X60 Pro ívelt, 144 Hz-es kijelzőt, gyorstöltést, 6000 mAh-s akkumulátort, flagship Qualcomm SoC-t is kaphat, valamint 200 megapixeles kameraszenzorról is szólnak a pletykák – bár hogy ebből mi valósuk meg, az majd csak a bemutatón derül ki.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Nem a Nokia az egyetlen gyártó, amely élénken érdeklődik a HarmonyOS iránt. A Meizu, az Oppo, a Xiaomi és a VIVO neve is felbukkant már, azonban ezek mind kínai vállalatok. A Nokia európai eredetű, így kicsit kilóg a felsorolásból.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával