Hírek

A Qualcomm visszaélhetett a monopol helyzetével

A Qualcomm szabadalmak licencelésével való visszaélést vizsgál a Huawei ellen az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC).

Azt követően, hogy az Amerikai Egyesült Államok nemzetbiztonsági szolgálata biztonsági kockázatnak nevezte a Huawei termékeinek használatát, megtiltotta annak katonai használatát, nem ajánlja az amerikai vállalatoknak a Huawei termékek felhasználását, illetve meghiúsította az AT&T és a Verizon 5G hálózatának Huawei általi kivitelezését, most az ország Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága az amerikai Qualcomm ellen vizsgálódik, többek között azért, mert a Huawei-nek is tisztességtelen feltételek mellett kínálhatott licencelést a szabadalmaihoz.

A Qualcomm visszaélhetett a monopol helyzetével

A pénteken kezdődött tárgyalásban a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság azt próbálja bebizonyítani, hogy a Qualcomm tisztességtelenül járt el és kihasználta monopol helyzetét a szabadalmainak licencelése során. A Huawei és a Lenovo képviselői is azt vallották a bíróságon, hogy a Qualcomm nem akart chipeket szállítani a többi szabadalmi licenc megfizetése nélkül.

Egy 2013-as videós vallomástétel is előkerült, amelyen a Huawei képviselője arról vall, hogy a Qualcomm konkrétan kijelentette, hogy kizárólag akkor kaphat a gyártó továbbra is CDMA chipeket, ha meghosszabbítják a licenc megállapodást.  A Qualcomm természetesen azzal védekezik, hogy sosem kötelezte a partnereit arra, hogy belemenjenek számukra negatív együttműködésekbe a chipekért cserébe.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ha bebizonyosodik a licenceléssel való visszaélés, a Qualcomm komoly büntetést kaphat az Egyesült Államokban.

Forrás
PhoneArena

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával