Hírek

A szervizek számára alkotott csodafegyvert a Huawei

A Huawei bejelentette az okostelefonok szervizelésének egyik jövőbe mutató megoldását, egy olyan eszközt, amely biztonságos és magas minőségű, automatizált szétszedést segíti.

A szervizek számára alkotott csodafegyvert a Huawei

A Huawei új szervizeszköze nem romboló anyagokkal, nagy adszorpcióval és jó hőstabilitással segíti elő a készülékek szétszerelésést, ahol a ragasztott üveg hátlap és előlap szétszedése még gyorsabb, biztonságosabb és minőségibb lesz. A rendszer kapott egy intellinges, kettős hőmérsékletszabályozó rendszert, ami valós időben figyelemmel kíséri a munkaterületen fellépő hőmérsékleti változásokat és ennek megfelelően változtat azon szükség szerint. A rendszer automatikusan megvédi az okostelefont a túlmelegítéstől, ráadásul 6 perc alatt lehetővé teszi a telefon szétszerelését. Pontosabban, mivel ez egy automatikus folyamat, ez idő alatt gyakorlatileg leszedi magától a hátlapot.

Az üveghátlapos készülékek szétszerelése eddig úgy nézett ki, hogy a szervizben egy speciális hűtőpadon felmelegítették a készüléket, majd egy eszközzel leemelték róla a hátlapot. Ezt egyszerűsíti le az új gép, amely ráadásul minimalizálja az alkatrészek sérülését is szétszereléskor, kisebb a törés, repedés esélye.

A nem hivatalos szervizekben ennél akár barbárabb is lehet a javítási folyamat, hiszen gyakran látni olyan helyeket, ahol hőlégfújóval próbálják meglágyítani a ragasztót, majd különböző eszközökkel feszegetnék le a hátlapot. Itt, ha túlmelegítik, az a telefonban okoz kárt, azonban ha valahol nem melegítik meg eléggé, azzal az után következő leemelésnél okozhatnak kárt, így nem túl szerencsés megoldás.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A szervizek számára alkotott csodafegyvert a Huawei

A Huawei új, automatikus telefonszétszerelő gépe biztosítja az optimális szétszerelés mellett azt is, hogy ennek során a képernyő és a hátlap, valamint a keret sem karcolódik meg. Ezzel nem csak az esztétikum marad meg a javítás után, hanem egyébként hibátlan alkatrészeket sem kell cserélni azért, mert a szétszerelés során gond lenne vele.

Az új eszközt a Huawei Customer Service Centerekben fogják használni a szakemberek, azt kereskedelmi forgalomba nem hozza a gyártó. Ezzel tudják a hivatalos szervizek javítási minőségét még jobb szintre emelni. Arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon mikor állhat munkába ilyen gép.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával