Hírek

A szervizek számára alkotott csodafegyvert a Huawei

A Huawei bejelentette az okostelefonok szervizelésének egyik jövőbe mutató megoldását, egy olyan eszközt, amely biztonságos és magas minőségű, automatizált szétszedést segíti.

A szervizek számára alkotott csodafegyvert a Huawei

A Huawei új szervizeszköze nem romboló anyagokkal, nagy adszorpcióval és jó hőstabilitással segíti elő a készülékek szétszerelésést, ahol a ragasztott üveg hátlap és előlap szétszedése még gyorsabb, biztonságosabb és minőségibb lesz. A rendszer kapott egy intellinges, kettős hőmérsékletszabályozó rendszert, ami valós időben figyelemmel kíséri a munkaterületen fellépő hőmérsékleti változásokat és ennek megfelelően változtat azon szükség szerint. A rendszer automatikusan megvédi az okostelefont a túlmelegítéstől, ráadásul 6 perc alatt lehetővé teszi a telefon szétszerelését. Pontosabban, mivel ez egy automatikus folyamat, ez idő alatt gyakorlatileg leszedi magától a hátlapot.

Az üveghátlapos készülékek szétszerelése eddig úgy nézett ki, hogy a szervizben egy speciális hűtőpadon felmelegítették a készüléket, majd egy eszközzel leemelték róla a hátlapot. Ezt egyszerűsíti le az új gép, amely ráadásul minimalizálja az alkatrészek sérülését is szétszereléskor, kisebb a törés, repedés esélye.

A nem hivatalos szervizekben ennél akár barbárabb is lehet a javítási folyamat, hiszen gyakran látni olyan helyeket, ahol hőlégfújóval próbálják meglágyítani a ragasztót, majd különböző eszközökkel feszegetnék le a hátlapot. Itt, ha túlmelegítik, az a telefonban okoz kárt, azonban ha valahol nem melegítik meg eléggé, azzal az után következő leemelésnél okozhatnak kárt, így nem túl szerencsés megoldás.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

A szervizek számára alkotott csodafegyvert a Huawei

A Huawei új, automatikus telefonszétszerelő gépe biztosítja az optimális szétszerelés mellett azt is, hogy ennek során a képernyő és a hátlap, valamint a keret sem karcolódik meg. Ezzel nem csak az esztétikum marad meg a javítás után, hanem egyébként hibátlan alkatrészeket sem kell cserélni azért, mert a szétszerelés során gond lenne vele.

Az új eszközt a Huawei Customer Service Centerekben fogják használni a szakemberek, azt kereskedelmi forgalomba nem hozza a gyártó. Ezzel tudják a hivatalos szervizek javítási minőségét még jobb szintre emelni. Arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon mikor állhat munkába ilyen gép.

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker