Hírek

A telefontok vásárlás szempontjai: milyen telefontokot vásároljak?

Egy színes és stílusos telefontok vásárlása az egyik legjobb módja annak, hogy az okostelefon már első ránézésre tükrözze a személyiségünket. És segítsen kitűnni a tömegből. Ugyanakkor az esztétikai hozzájárulásán kívül az okostelefon tokjának még akad néhány funkciója, aminek ideális esetben meg kell felelnie. De mik lennének ezek? És milyen szempontok alapján válasszuk ki az ideális telefontokot? Ebben a cikkben ennek jártunk utána.

Miért nem mindegy, hogy milyen telefontok védi az okostelefont? A technikai fejlődés ellenére, az okostelefonok még mindig sérülékeny eszközök. Az ütés, a víz, a por könnyedén okozhat problémát a használat során. Ennek megelőzése érdekében érdemes több figyelmet szentelni a telefontok kiválasztására, hiszen igencsak értékes portékát védenek.

Többszázezer forinttól kezdve akár milliós nagyságrendet is kóstálhat egy-egy okostelefon ára, így a betört vagy összekarcolódott képernyő, a tönkrement hardver és egyéb külső-belső sérülések elkerülése elemi fontosságú feladat.

Az 5 legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni telefontok vásárláskor

Nem könnyű eligazodni a telefontokok széles választékában, hiszen a telefon márkájától és modelljétől függően, számtalan típus közül választható ki a legmegfelelőbb darab. Az egyszerűsítés érdekében íme az 5 legfontosabb szempont, ami felett nem hunyhatunk szemet, ha telefontok vásárlásról van szó:

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

  1. Az okostelefon márkája és modellje

A telefontok vásárlásakor a legfontosabb szempont, hogy milyen okostelefon modellhez keresünk tokot? átlagos iPhone vagy Android készülékhez ugyanis nem tudunk csak úgy találomra leakasztani egy tokot a polcról, hiszen a legtöbb okostelefon-tok egyetlen modellhez illeszkedik. Például egy iPhone 12-höz tervezett telefontok nem működik az iPhone 14-gyel.

A fiaskó elkerülése érdekében telefontok vásárlásakor mindig ellenőrizni kell az adott modellszámot és az okostelefon márkáját vagy típusát. Ez természetesen felveti rögtön azt a kérdést, hogy a gyári telefontokok mennyire kínálnak jó alternatívát?

Alapesetben az újonnan vásárolt okostelefon tartozékok között mindig lapul 1-2 tok, jobban mondva cserélhető hátlap, de a telefon front részét, ahol a képernyő található, ez a hátlap értelemszerűen nem fogja megvédeni.

Természetesen élhetünk olyan kiegészítő lehetőségekkel, mint például az üvegfólia, amit szintén az okostelefon képernyőméretéhez ajánlott igazítani. Ezzel a kiegészítővel az okostelefon védelme elölről és hátulról is biztosítva van.

Ugyanakkor érdemes szétnézni a boltok kínálatában is, hiszen szinte nincs olyan gyártó, amelyik ne kínálna a gyárilag biztosított alap telefontoknál jobb alternatívát a vásárlóinak. Az iPhone, a Samsung, a Huwaei, a Xiaomi stb. mind elérhetővé tettek stílusban, alapanyagban is eltérő tokokat. Úgyhogy, nem kell rögtön az elsőnél leragadni.

  1. Milyen védelmet kínál a telefontok?

Ha a telefontok vásárlás elsődleges motivációja az okostelefon védelme a fizikai sérülésektől, akkor elengedhetetlen ellenőrizni, hogy az adott termék milyen típusú védelmet kínál. Ez az információ általában az ügy csomagolásán és a hivatalos webhelyen található.

Milyen védelmet kínálhat az okostelefont tok?

  • vízálló: védelem fröccsenés és víz alá merülés, búvárkodás során,

  • ütésvédelem: a fizikai erőhatások elleni védelem,

  • leejtésbiztos: a telefon védelme a leejtés és dobás során,

  • porálló: megakadályozza a por bejutását a telefon portjaiba, ami máskülönben ártana az apró mechanikus alkatrészeknek.

Amennyiben extrém körülményektől kell megvédeni a telefont és a legmagasabb szintű védelemmel ellátott telefontok megtalálása a cél, a MIL-STD-810G vagy MIL-STD-810H tanúsítványt kell keresni a termék csomagolásán. Az Egyesült Államok hadserege ezeket a specifikációkat használja az ütés, a nedvesség, az alacsony és magas nyomás, sőt a lövöldözés elleni védelem garantálására.

Fun fact, de néhány telefontokgyártó cég kínál hackerek- és/vagy külső behatolás elleni védelmet, megelőzve az adatlopást, a bankszámlák feltörését stb. Ezek a telefontokok az úgynevezett Faraday-ketrecként funkcionáló darabok és blokkolják a legtöbb kimenő és bejövő, vezeték nélküli jelet.

  1. A telefontok anyaga

A telefontokok gyártása során a leggyakrabban használt anyag a műanyag, általában polikarbonát, a TPU (termoplasztikus poliuretán) vagy a kettő keveréke. A műanyag tokok általában merevebbek, főként az ütésvédelem terén teljesítenek jól, bár leejtés során könnyebben törnek.

A polikarbonát és a TPU tapintásra is lágyabb valamivel, de nem kevésbé hatékonyak a külső erőhatások kivédésében. Összességében mindhárom típusról elmondható, hogy strapabíró, hosszú távon is minőséget kínáló darabok.

  1. Stílus és design

A stílust illetően ma már mindenki megtalálhatja a stílusához és személyiségéhez leginkább passzoló darabokat. Ma már egy telefontok is az önkifejezés fontos része, így színben, külső borításban (például szőrme), egyéb díszítő elemekben, grafikákban is a legváltozatosabb megoldások közül választhatunk.

A kinyitható fedlapos, szinte könyvszerű darabok, a műbőr borítás, de az egyszerű és elegáns, modern megjelenés ugyanúgy elérhető, mint a popkulturális elemekkel díszített telefontokok, például az iPhone 15 a Karl Lagerfeld is ezek közé tartozik.

  1. Kínál-e valamilyen plusz funkciót?

Sok telefontok a védelmen kívül más praktikus funkciókkal is büszkélkedhet. Például hornyokkal, amelyek segítségével a tokot a zsinórhoz vagy szíjhoz lehet csatlakoztatni. Ezen felül vannak olyan telefontokok is, amelyek a beépített támasztéknak köszönhetően akár állvánnyá is átalakíthatók.

Emellett vannak olyan bőr és műbőr telefontokok, amelyek kártyatartó nyílásokat tartalmaznak, így akár pénztárcaként is funkcionálhatnak. Abban az esetben pedig, ha az edzések nyomon követése is fontos szempont, a karra rögzíthető telefontokok beszerzését is érdemes megfontolni.

A fenti szempontok mellett amire még érdemes odafigyelni, az a telefontok ár-érték aránya, vagyis, hogy minőséget kapjunk a pénzünkért. Mivel az okostelefon mára az életünk mindennapi részévé vált, szinte minden ügyet azon intézünk, legyen az egy hivatalos telefon, családi beszélgetés, e-mail-írás, programszervezés és tartalomkészítés, a telefon megérdemli a védelmet.

Szerencsére ma már megtehetjük, hogy nemcsak védelmi funkciókban gazdag, de a stílusunkhoz, az adott évszakhoz vagy ünnephez tökéletesen passzoló kiegészítőbe öltöztetjük az eszközt. A smartdiszkont.hu telefontok kínálatában legalábbis csak minőségi, strapabíró és a legkülönfélébb stílusoknak is megfelelő telefontokok találhatók. Márkákat, modelleket, méretek tekintve is.

Szponzorált tartalom.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával