FunkciókHírek

A vezeték nélküli töltés felé nyit a Huawei

A Mate 10 Pro bemutatóját követően Richard Yu szerint is sok újságíró kérdezte meg, hogy miért nem használ még a Huawei vezeték nélküli töltést, amikor már az Apple és a Samsung is használja azt csúcsmodelljeiben.

A vezeték nélküli töltés felé nyit a Huawei

A sajtó és ezzel együtt a felhasználók visszajelzéseit meghallgatva a Mate20 Pro esetén végre bevezetésre került a Huawei Wireless Quick Charge megoldása, aminek segítségével 15 wattos sebességgel tud tölteni a telefon. Természetesen ez nem olyan gyors, mint a vezetékes megoldás, ezt Mr. Yu is kiemelte, azonban a Huawei úgy alkotta meg az új vezeték nélküli gyorstöltési technológiáját, hogy az is gyorsabb legyen, mint amit a konkurencia tud.

A Huawei mérései alapján 30 perc alatt az iPhone Xs Max gyári töltővel és kávellel 540 mAh-s töltést tud felvenni, míg vezeték nélkül kicsit többet, 760 mAh-t, ezzel szemben a Mate20 Pro a gyári Qi kompatibilis töltöjével vezeték nélkül 1300 mAh-t tölt, ez közel duplája a konkurens megoldásnak.

A vezeték nélküli töltés felé nyit a Huawei

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Wireless Quick Charge-ot jelenleg egyedül a Mate 20 Pro (és a PORSCHE DESIGN kiadása) támogatja, a Mate20 és a Mate20 X nem tölthető vezeték nélkül. A telefon azonban teljesen Qi kompatibilis, így akár más gyártók megoldásaival is tölthető.

Az új vezeték nélküli gyorstöltő külön vásárolható meg, nem része a telefon alap tartozékainak.

Fordított vezeték nélküli töltés

A Huawei készülékeinél nem újdonság az, hogy kábelen akár más okostelefont is fel lehet tölteni felük. Ugyan ezt mostmár vezeték nélkül is meg lehet csinálni, a Mate20 Pro a világ első Wireless Reverse Charge, azaz fordított vezeték nélküli töltésre képes okostelefonja.

A vezeték nélküli töltés felé nyit a Huawei

A telefon hátlapjára helyezett Qi kompatibilis kiegészítő, vagy akár okostelefon is feltölthető a Mate20 Pro segítségével. Ez a fordított vezeték nélküli töltési lehetőség egyébként szoftveresen kikapcsolható.

Kíváncsi vagy a Mate 20 Pro, vagy a Mate 20 telefonra? Az új okoskiegészítőkre? Itt megtalálsz mindent a Mate 20 széria londoni bemutatójáról!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával