Hírek

A Vodafone-nal tesztelte a Huawei az első 5G telefonhívást

A Huawei és a Vodafone bejelentette, hogy megtörtént a világ első 5G-s telefonálása, a nem önálló 4GPP 5G standardot és a Sub6GHz spektrumot használva.

A hívást nem máshol, mint Spanyolországban vitték véghez, az MWC 2018 apropóján, egy felállított teszt hálózaton és teszt eszközön és a duális csatlakozást vizsgálták 4G-ről 5G-re. A kapcsolatot 4G hálózaton keresztül építették fel, majd ezt követően váltottak át 5G-s adatkapcsolatra. A mérnökök ezt követően lefolytatták a tesztet HD videó hívással is azonos metódust alkalmazva.

A Vodafone-nal tesztelte a Huawei az első 5G telefonhívást

Az 5G fejlesztés akkora iparágat jelent rövid és hosszú távon, hogy azt pontosan kifejezni szinte felesleges (1200 milliárd dolláros üzlet). Az 5G-s infrastruktúra kiépítésével a fejlődés nem áll meg, éppen csak ekkor fog beindulni, ugyanis számos iparágat fog átalakítani.

A Huawei és a Vodafone tesztje volt az első demonstrációja az end-to-end 5G-s hívásnak – ez azért fontos, mert nem csak adatot tudtak átvinni a mérnökök az új hálózaton, hanem vezérelni tudták azt úgy, hogy 4G-ről gond nélkül váltson hívás közben 5G-re.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az első 5G-s hívás mindösszesen 2 hónnapal azt követően történt meg, hogy a 3GPP befejezte a nem önálló NR standardot, amely az alapja a technológiának. Ez a rendkívül gyorsan összehozott teszt egy jel a világnak, hogy az 5G már itt van. A két vállalat egy 5G NR end-to-end teszt hálózatot épített fel a demonstrációhoz és a 3,7 GHz-es spektrumot használták hozzá.

Yang Chaobin, a Huawei 5G-s fejlesztéséért felelős vezető elmondta, hogy ez a teszt jól megmutatta a 3GPP standardra épülő 5G-ben rejlő potenciált. A vállalat továbbra is együttműködik a Vodafone-nal és hamarosan fogyasztói tesztelések is következhetnek.

További MWC 2018-as Huawei bejelentésekért kattints ide.

Forrás
Vodafone

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával