Hírek

A Xiaomi először előzte meg a Huawei-t telefoneladásban

Az okostelefon értékesítési rangsorban a Huawei-t most először előzte meg a Xiaomi, 2020. február hónapban sikerült helyetcserélni a két gyártónak.

Huawei P40 Lite teszt

Az idei év második hónapjában a trón harmadik helyét kénytelen volt feladni a Huawei, az 5,5 milliós leszállított okostelefon darabszáma ugyanis kevés volt a Xiaomi 6 milliójával szemben. A helycseréhez az is hozzátartozik, hogy a Huawei januárban még 12,2 millió, a Xiaomi 10 millió telefont gyártott és szállított le.

Ha egy évvel ezelőtti adatokat nézünk, 2019. februárjához képest az idei év 70%-os visszaesés a Huawei-nél, 30%-os esés a Xiaomi-nál. Az összes gyártót tekintve, az előző hónapban leszállított 62 millió darab okostelefon 39%-os csökkenést jelent a 2019-es azonos időszakához képest.

A Xiaomi először előzte meg a Huawei-t telefoneladásban

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei visszaesését kétféle tényező is befolyásolja. Az egyik, a Google licenc elvesztése az új modellek esetén, emiatt a Huawei-nél május óta nem igazán volt valódi új modell elérhető világszerte, az majd csak a március végi Huawei P40 szériával várható. Mellette, ami az összes gyártót érinti, az a koronavírus járvány, hiszen Kínában január óta tombol és most tudták csak azt felszámolni, valószínűleg azonban az eladások nem fognak érdemben megugrani, hiszen mostanra a világ többi táján ütötte fel a fejét a járvány, masszív gazdasági válságot is teremtve.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával