Hírek

A YouTube jelentősen csökkentette a videók felbontását

Az Aphabet bejelentette, hogy 2020. március 20-tól ideiglenesen csökkentett minőségben indítja el a YouTube a videókat az Európai Unióban azért, hogy ezzel segítse az internethálózat terheltségének csökkentését.

Huawei P40 Lite YouTube
A Huawei P40 Lite-on is csak 360p-ben indul el a YouTube videó, de felvehető FullHD-ra.

Mint ismert, a koronavírus járvány miatt Európaszerte iskolák zártak be, illetve több millióan dolgoznak home office-ból, emiatt sok helyen megnőtt az internethálózat forgalma, ez pedig egyes esetekben akár problémát is okozhat az internetelérésben.

Az Európai Bizottság digitális területekért felelős biztosa, Thierry Breton felhívást intézett a YouTube és a Netflix felé is, azt kérve, hogy csökkentség a felbontást, ezzel csökkentve az adatforgalmat is a videólejátszásnál azért, hogy legyen elegendő kapacitás annak is, akinek a munkájához, vagy tanuláshoz kell az internet.

A YouTube emiatt automatikusan alacsony, 360p felbontásban indítja el az összes videót az oldalán. Természetesen az eredeti felbontás nincs korlátozva, így aki szeretné, az manuálisan átállíthatja a videót FullHD, vagy akár 4K minőségre is, ha van ilyen verziója, azonban ezt minden videó esetén meg kell tennie amit megnézne.

Ha tehát Huawei készüléketeken a YouTube videó csak a megszokottnál sokkal gyengébb minőségben jelenik meg, az nem hiba, szimplán csak a videó minősége van alacsonyra állítva, szükség esetén átállítható.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával