Hírek

Akár a Meizu is HMS Core-ra válthat GMS helyett

A Huawei lassan, de biztosan építi a saját ökoszisztémáját, a Huawei Mobile Services-t (HMS), amely jelenleg a Huawei és HONOR okostelefonokon érhető el előtelepítve, de más készülékeken is fut.

Elindult a HMS 4.0 frissítés a hazai Huawei telefonokra is

Ha valaki most újabb Huawei Watch GT sorozatú órát használna nem Huawei márkájú androidos telefonon, akkor a teljes kompatibilitáshoz telepítenie kell a HMS Core rendszert is, ami megfelelően ki tudja szolgálni a Huawei Health alkalmazást. Azonban lehet olyan gyártó, amely előre is telepítené azt a készülékére.

Egyes információk szerint a szintén kínai Meizu esetében felmerült, hogy a GMS helyett használnák gyárilag a HMS Core-t. Ez lehetőséget nyújtana a Meizu számára, hogy kihasználja a Huawei Mobile Service-ben rejlő lehetőségeket, sőt akár a jövőben HarmonyOS használathoz is vezethetne. Mellette persze Kínán kívül ez egy jelentős rizikó is, hiszen sokan ragaszkodnak még ma is a GMS meglétéhez Androidon.

Az új Meizu 18 Pro, Qualcomm Snapdragon 888 rendszerchippel
Az új Meizu 18 Pro, Qualcomm Snapdragon 888 rendszerchippel

Jelenleg a Meizu telefonjai Google támogatással futtatják az Androidot, azonban a HMS valószínűleg olcsóbb opció lehet, kedvezőbb licencdíjakkal, mellette pedig lehetőség volna ugynúgy elérni a Huawei AppGallery-t, illetve a különböző előfizetéses szolgáltatásokat, mint a Huawei Cloud, Huawei Music, vagy éppen Huawei Video.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Egyelőre nincs hivatalos megerősítés, hogy a Meizu valóban megkezdi-e adaptálni a készülékein a HMS Core-t a GMS helyett. A gyártónak nem igazán van mérhető piaci jelenléte az európai piacon, emiatt túl sok veszítenivalója sincs.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával