Hírek

Amerikai vállalatoknak kínál 5G licencet a Huawei alapítója

A Huawei alapítója, Ren Zhengfei egy újabb lehetőséget kínált Trump kormányának arra, hogy bebizonyítsák, nem veszélyesek a technológiáik és elsimítsák a vállalat elleni szankciókat.

Ren Zhengfei

A New York Timesnak adott interjúban azt mondta a Huawei alapítója, hogy a Huawei hajlandó volna megnyitni az 5G technológia licencelést az amerikai cégek számára. Ezzel lehetőséget kínálna a Huawei arra, hogy az amerikai vállalatok gyorsan felzárkózzanak az 5G-s megoldásokkal.

A Huawei nyitott megosztani az 5G technológiákat és technikákat amerikai vállalatokkal, tehát ők is képesek lehetnek felépíteni a saját 5G-s ágazatukat. Ez lehetőséget biztosít, hogy megszülessen az egyensúly Kína, USA és Európa között az 5G terén – mondta Ren Zhengfei.

A Huawei képviseletében azt is elmondta, hogy az amerikai vállalatok lehetőséget kapnának arra, hogy módosítsák a kódot, amely a Huawei 5G-s felszereléseken fut, vagy akár helyettesítsék azt a sajátjukkal. Ezzel az üzlettel az amerikai vállalatok képesek lennének a Huawei szellemi tulajdonát felhasználva a saját 5G-s felszereléseik értékesítésére a világon bárhol, Kínát kivéve.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az 5G piac jelenleg négy cég között van felosztva, Kínából a Huawei és a ZTE, Svédországból az Ericsson és Finnországból a Nokia rendelkezik megfelelő technológiákkal. Az Egyesült Államokból a Huawei termékei ki vannak tiltva, az USA kormányának aggályai miatt, mert szerintük ezen keresztül a kínai kormány kémkedhetne. Jelenleg nincs amerikai cég 5G-s hálózati megoldásokkal.

Valószínűleg ha USA kormánya elfogadná ezt az ajánlatot, előbb a kínai kormánynak is jóvá kellene hagynia azt.

Forrás
New York Times

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával