FrissítésFunkciókHírek

Android Auto az EMUI 10-et futtató Huawei telefonokon

Azok, akik EMUI 10-re frissítettek, egy igen hasznos funkciót is kaptak, amely hivatalosan nem is érhető el itthon.

A Huawei telefonokban EMUI 10 frissítést követően elérhetővé vált a rendszerbe integrálva az Android Auto funkció, amely vezetés közben nyújt hasznos funkciókat a telefon autóval való összekötésével.

Android Auto

A Google még 2015 márciusában adta ki az Android Auto funkciót, amely azóta sem vált elérhető hivatalosan Magyarországon, pontosabban a magyar felhasználóknak, annak ellenére, hogy az autókba kerülő fejegységek támogathatják azt. Azonban úgy tűnik, hogy az EMUI 10-es szoftververzió támogatja ezt a verziót.

Több, Android 10-re frissült telefonon megnéztem és azt tapasztaltam, hogy a Google Play Áruház szerint telepítve van a készülékeken az Android Auto szolgáltatás, az integrálva van a rendszerbe és működik is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Android Auto az EMUI 10-et futtató Huawei telefonokon

A használatához egy olyan autó kell, amely támogatja az Android Auto használatát, ennek megfelelő központi egység és kijelző van az autóban. Ez elsősorban az elmúlt 4 évben kiadott autók esetén lehet elérhető, gyártó szinten támogatja szinte az összes nagyobb autógyártó már, de a funkció elérhetősége felszereltségfüggő.

A támogatott autó esetén a telefon gyári kábelével kell összekötni a készüléket az autóval, általában egy dedikált USB port áll rendelkezésre, ami kifejezetten erre szolgál. A csatlakoztatás után a telefonon automatikusan indul az autós mód és az Android Auto. Ezt követően a telefon központi kijelzőjén megjelenik az Android Auto felülete és a támogatott alkalmazások a telefonról elérhetők. Gond nélkül megy így a Google Maps, a Waze, a Deezer, illetve a Tárcsázó is. A kijelző jelezheti a beérkező Messenger üzeneteket, azok jelzését lehet némítani, vagy akár lehetőség van hangosan felolvastatni az üzenet tartalmát, amelyet magyar nyelven kommunikálva tesz meg az Android Auto, sőt még válaszolni is lehet rá, hangalapú bevitellel.

Drivey: autodiagnosztikát kínál a Telenor

Ford Explorer XLT 2019
A Ford Explorer XLT-ben jól működött az Android Auto a Huawei P30 Pro telefonnal.

Tesztjeim alapján a Huawei P30 Pro, a Huawei Mate 20 Pro és a Huawei Nova 5T készüléken is fut az Android Auto alkalmazás a telefon csatlakoztatását követően és valószínűleg a többi, EMUI 10-et futtató modellnél is. Az októberi amerikai utam során a 2019-es Ford Explorer XLT-hez kötve a Huawei P30 Prót, amelyen már Android 10 futott, gond nélkül működött az Android Auto és az kifejezetten kellemes volt a 2500 km-es teszt során.

Mikor kap Android 10-et és EMUI 10-et a telefonom?

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával