Hírek

Android licenc nélkül jöhet a Huawei Mate 30 széria?

A Huawei olyan okostelefont dobhat piacra, amely nem rendelkezik hivatalos Google lincenccel és Google Play Szolgáltatásokkal sem.

Huawei logó

Korábban a Huawei-től több nyilatkozatban is felbukkant az az információ, hogy szeptember 18-án mutatkozhat be a Huawei Mate 30 széria, bár azt nem tudni, hogy ezt követően mikor kerülhetne piacra – feltéve ha tényleg bemutatkozik.

A várhatóan 5G-s képességekkel is ellátott Huawei okostelefon széria az első csúcsmodell kiadás volna azt követően, hogy Donald Trump kereskedelni tiltólistára tette az USA-ban a telefongyártót május közepén és ezzel meggátolta, hogy a Huawei amerika gyártók termékeit, szolgáltatását használja, vásárolja.

HDC 2019: Huawei Mate 30 megjelenési információk

A Google szóvivője a Reuters érdeklődésére megerősítette azt, hogy jelen állás alapján a Huawei Mate 30 nem értékesíthető licencelt Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal az USA kormányának szankciói miatt. A meglévő ideiglenes kereskedelmi engedély, amelyet múlt héten hosszabbított meg a kormány újabb 90 nappal, nem vonatkozik az új termékekre, így a Mate 30-ra sem.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az amerikai vállalatok azon termékekre adhatnak továbbra is licencet, amelyet a kereskedelmi tiltás előtt jegyeztek be.

Lesz-e Huawei Mate 30 széria Európában?

A Huawei bejelentette a Harmony OS-t, a saját operációs rendszerét, azonban ez valószínűleg nincs még olyan állapotban, hogy bevethető legyen, elég csak megemlíteni azt, hogy a fejlesztők aligha készítettek már rá elegendő alkalmazást.

Európában Google Play Services nélkül telefont eladni nehéz lehet, még akkor is, ha a Huawei-nek van AppGallery alkalmazásboltja és számos, a Google szolgáltatását kiváltani képes megoldást jelentett már be. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi lehet a Huawei Mate 30 széria sorsa, a bemutatót követően esetleg Play Szolgáltatások nélkül bevállalja-e a gyártó az európai megjelenést.

A Huawei Mate 30 szérián debütál az EMUI 10

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával