Hírek

Áttörés az akkumulátor fejlesztésben a Huawei-nél

A Huawei bejelentése szerint sikerült jelentős áttörést elérni a Li-ion akkumulátorok fejlesztésében, bemutatásra került ugyanis az első hosszú élettartamú grafén tartalmú telep, amely képes ellenállni a magas hőmérsékleti viszonyoknak is. A bejelentést a Watt Laboratory tette, amely a Huawei Central Research Institue tagja.

huawei-akkumulator

A Japánban tartott 57. Battery Symphosium eseményen a Huawei kutatói mutatták be az eredményeiket, amelyben új, grafénnel ellátott Li-ion akkumulátorról számoltak be, ezek üzemképesek tudnak maradni 60 °C-okon, azaz 20%-kal magasabb hőmérsékleten, mint a jelenlegi technológia felső határa. A mérések alapján a grafénnel támogatott Li-ion akkumulátorok kétszer olyan hosszú élettartamúak, mint a hagyományos Li-ion telepek.

Dr. Yangxing Li, a Watt Laboratory vezető tudósa elmondta, hogy magas hőmérsékletű környezetben vizsgálták az akkumulátorok töltését és kisütését, a grafén tartalmú telep 5 °C-kal hűvösebb marad azonos körülmények között a jelenlegi, hagyományos telepekhez képest. A grafén tartalmú akkumulátorokat 60 °C-on töltötték fel 2000 alkalommal és ezt követően is megmaradt a kapacitásuk 70%-a. Ezen a hőmérsékleten tartották a telepet 200 napig, ez idő alatt mindösszesen 13%-ot merült az.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás: Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával