Hírek

Az amerikai vállalatok együtt fejleszthetnek 5G-t a Huawei-jel egy tervezet szerint

A Reuters értesülései szerint az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma hamarosan olyan szabályozást írhat alá, amely lehetővé tenné az amerikai vállalatoknak, hogy a kínai Huawei Technologieszel együttműködjenek a következő generációs 5G-s hálózati szabványok kialakításában.

Az amerikai technológiai vállalatok lassan egy éve hagyták abba az együttműködést a Huawei-jel, miután május közepén kereskedelmi tiltólistára került a cég az USA kormánya által. Ekkor a cégek számára bizonytalan volt, hogy milyen technológiát és információt oszthatnak meg a Huawei-jel, a világ legnagyobb távközlési berendezésgyártójával.

Donald Trump

Az ipar és a kormány tisztviselői is úgy látják, hogy ezzel végül az Egyesült Államokat sikerült hátrányos helyzetbe hozni. A különböző szabványmeghatározó értekezletek, ahol a protokollkat és a műszaki előírásokat kidolgozták (ezek teszik lehetővé a különböző vállalatok eszközeinek zökkenőmentes együttműködését) , a Huawei megoldásai hangsúlyosabbak voltak, hiszen az amerikai vállalatok mérnökei nem tudták, hogy mit oszthatnak meg és mit nem.

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium tavaly májusban tette a Huawei-t az “Entity Listre” nemzetbiztonsági okokra hivatkozva. Ez korlátozza az amerikai áruk és technológiák eladását a cégnek és annak leányvállalatainak, viszont ez felvetette a kérdést, hogy az amerikai cégek hogyan vehetnek részt az ipari szabványok kialakításában ezek után.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Közel egy évvel a tiltás bevezetése után a Reuters úgy tudja, hogy új szabályzatot dolgoztak ki, amely lehetővé teszik, hogy az amerikai vállalatok is részt vegyenek olyan szabványügyi testületekben, amelynek a Huawei is tagja. A források szerint a tervezet felülvizsgálat allatt áll és más ügynökségeknek is jóvá kell ezt még hagynia.

Ez az új szabályozás várhatóan kifejezetten a Huawei-re lesz kihegyezve, más vállalatokat nem fog érinteni. Valószínűleg ez nem jelenti azt, hogy a cégek újra szabadon kereskedhetnek a Huawei-jel, így ebből a szempontból változás nem várható.

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával