Hírek

Az AppGallery a 3. legnagyobb alkalmazásbolt

A Huawei virtuális sajtókonferenciáján a vállalat a 3. legnagyobb mobilos ökoszisztémának nevezte a HMS-t, amivel végül is nem mondott valótlant.

Az AppGallery a 3. legnagyobb alkalmazásbolt

Annyire elhúzott a Google és az Apple a piacon, hogy a többi platform gyakorlatilag eltűnt. Windows Phone, Symbian, Bada, Tizen, Firefox OS, BlackBerry OS és sorolhatnánk azokat a platformokat, amelyek az elmúlt bő 10 évben piacon voltak, egy ideig akár sikeresek is voltak, végül pedig mégis eltűntek. Részben ennek köszönhető az, hogy a Huawei Mobile Services máris a harmadik legnagyobb mobilos ökoszisztéma tudott lenni a GMS és az Apple megoldása mellett, másrészt pedig persze annak, hogy az elmúlt 1-3 években eladott összes Huawei telefon támogatja a HMS-t, így anélkül építette a bázist a vállalat, hogy azt sokan észrevették volna.

Nyilván a HMS fejlesztése azóta kapcsolt gőzerővel magasabb szintre, hogy a Huawei nem használhatja a Google Mobile Servicest az új modellek esetén.

Ahogy haladunk előre, tovább bővítjük a saját ökoszisztémánkat és a Huawei AppGallery-t, annak reményében, hogy nem csak egy biztonságosabb és megbízhatóbb platformot kínálunk, hanem választást is kínálunk a felhasználóinknak. Az ökoszisztéma folyamatos sikere az egyik legfontosabb prioritásunk – mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói üzletágának vezérigazgatója

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Jelenleg tehát az AppGallery a harmadik legnagyobb alkalmazásáruház, a HMS pedig a  harmadik legnagyobb ökoszisztéma, amit annak köszönhet a Huawei, hogy nem sok egyéb kihívó van. Azonban a Huawei-nek fontos az, hogy valódi alternatíván kínáljon az Apple AppStore és a Google Play áruház mellett, ezért is fejlesztik azt nagy lendülettel. Richard Yu elismerte, van még mit csinálni rajta, azonban minden nappal csak jobb és jobb lesz.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával