Hírek

Az idei második negyedévben is növekedett a PC piac

A koronavírus járvány kirobbanása jelentős lökést adott a PC piacnak világszerte. Ez a lendület még 2021 Q2-ben is kitartott.

Huawei Matebook X Pro 2021 notebook bemutató

83,6 millió darab asztali PC és notebook került piacra az év második negyedévében, ez 13,2%-os növekedés a 2020-as év azonos időszakához képest.

A piacvezető a Lenovo (23,9%-os piaci részesedéssel), a második a HP (22,2%), majd jön a Dell (16,7%), az Apple (7,4%) és az Acer (7,3%). Az összes többi gyártó 22,5%-os piaci részesedésen osztozkodik (18,795 millió darab készüléket leszállítva).

Az idei második negyedévben is növekedett a PC piac

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei eladásai egyelőre  messze vannak az első öt gyártó eredményeitől, azonban figyelembe kell venni, hogy a kínai cég pár éve adta ki az első notebookját, illetve az első asztali PC is az elmúlt egy évben került piacra a kínálatában. A számokat nagyban befolyásolja a piac mérete is, hiszen a Matebook notebookok, illetve MateStation asztali PC-k még viszonylag kevés országban érhetők el.

Magyarországon 2020-ban jól teljesítettek a Matebookok, köszönhetően annak, hogy a szolgáltatók (Telekom, Vodafone) is elérhetővé tették a kínálatukba. A 2021-es első negyedévben nem taroltak utánpótlás hiányában az eszközök, azonban tavasszal előbb angol billentyűzettel jöttek új modellek, majd nyártól már ismét volt magyar lokalizációs Huawei notebook, ráadásul ismét szolgáltatói kínálatban is. 

Újra van magyar billentyűzetes Huawei notebook, kifejezetten jó áron

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával