Hírek

Az Intel engedélyt kapott, hogy szállítson a Huawei-nek

A Reuters értesülései szerint az Intel megkapta az Amerikai Egyesült Államok licenc engedélyét arra, hogy továbbra is kereskedjen a Huawei-jel.

Üzleti felhasználásra jön a Huawei Matebook B-sorozat

Bár a telefon piacon sokan szörnyűbbnél szörnyebb jövőképet festenek fel a Huawei telefonjai számára, azonban az idei évben a Huawei notebook ágazata olyan, mintha semmi sem történt volna. Új modellek jönnek ki sorba, Intel és AMD processzorral, Radeon és GeForce grafikával.

Az USA Kereskedelmi Minisztériumának döntése érdekében a chipgyártók nem szállíthatnak olyan félvezetőket a Huawei felé, amely gyártásához amerikai eszközöket, vagy technológiákat használtak fel. Ez akadályozná a notebook ágazatot is. Az Intel azonban úgy tűnik, hogy megkapta az amerikaiak engedélyét, így a jövőben is elláthatja a Huawei-t processzorokkal és egyéb termékeivel. Mellette a Microsoft már korábban kapott engedélyt, így a Windows 10 is elérhető lehet az új  notebook modelleken.

Számos más gyártó is folyamodott engedélyért, hogy a Huawei-jel kereskedjen, többek között a MediaTek, a Qualcomm, vagy éppen az SK Hynix is, ezek elbírálásáról azonban nincs információ.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával