HírekKiegészítők

Az okoshangszórók is beköltöznek otthonainkba

Ha 2019-ben nem is tarolják még le az okoshangszórók a világot, egyértelműen erős növekedésben van ez a kategória is.

Hangszórót és 4G routert kombinál a Huawei AI Cube

A Canalys elemzőcég szerint 2019 végére már 200 millió okoshangszóró lesz a felhasználóknál, amely 82,4%-os növekedést jelent a 2018-as álláshoz képest, tavaly 114 millió hangszórót használtak aktívan.

Az okoshangszórók is beköltöznek otthonainkba

A jelentés szerint nem csak idén lesz jelentős a növekedés, 2021-re már akár 400 millió ilyen termék lehet az otthonokban. A legnépszerűbb termékek a kategóriában az Amazon Echo és a Google Home, azonban a többi gyártó, így a Huawei is dolgozik a saját megoldásain. Ilyen a 2018-as IFA kiállításon bejelentett Huawei AI Cube is, amely egy 4G-s WiFi routerrel kombinált okoshangszóró.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az AI Cube nevével ellentétben nem is kocka alakú, mesterséges intelligenciát viszont tartalmaz. A router része a behelyezett SIM kártyán elérhető 4G LTE internetet képes 802.11ac WiFi hálózaton osztani 2,4 és 5 GHz-es sávon keresztül egyaránt. Ezen kívül az eszköz rendelkezik beépített hangszóróval és mikrofonnal. Ennek két célja van. Az Amazonnal együttműködve elérhető rajta az Alexa hangverzérlés, míg a Huawei Histen segítségével nagyszerű minőségben lehet rajta zenét hallgatni.

Forrás
Canalys

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával