Hírek

Bemutatkozott a Huawei Mate X2

A Huawei bemutatta a Mate X2-t, immáron a harmadik összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonját Kínában.

Bemutatkozott a Huawei Mate X2

A Huawei Mate X2 esetén nagy változás az elődökhöz, hogy befelé összehajtható a kijelző (és kívül van egy második panel), míg a Mate X és a Mate Xs kívülről volt egymásra hajtható. Ennek pontos okai azért kérdéses, hiszen 2 évvel ezelőtt a Galaxy Fold és a Mate X bemutatójakor a Huawei megoldása sokkal modernebbnek, kiforrottabnak tűnt (eltekintve nyilván a kívülre hajló kijelző sérülékenységétől).

Bemutatkozott a Huawei Mate X2

Az új Mate X okostelefon kinyitva egy 8”-os OLED kijelzőt kapott 2480×2200 képponttal, 90 Hz-es képernyőfrissítéssel, illetve 180 Hz-es érintőpanel frissítéssel. Összecsukott állapotban egy 6,45”-os OLED kijelző áll rendelkezésre, 2700×1160 képpont felbontással, amely szintén 90 Hz-es, viszont ez esetben már 240 Hz-es az érintőpanel frissítési rátája. A külső kijelző kapott egy punch hole szelfi kamerát, megörökölve a Mate40 Pro és P40 Pro megoldásait, míg kinyitva nincs lehetőség szelfit készíteni, belülre nem került kamera.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az új dizájnt optimalizált súlypont elosztás is kiegészíti, aminek köszönhetően jobban egyensúlyozható mind összecsukva, mind kinyitva a készülék akár egy kézben is.

Bemutatkozott a Huawei Mate X2

Új zsanér rendszert is kapott az eszköz. A Mate Xs-hez hasonló módon került bele cirkónium-alapú folyékony fém, amely a Huawei szerint az első olyan szuper-erős acél, amely ellenáll az ütéseknek és a deformálódásnak is. Ezenkívül szénszálas kompozit anyag is került bele, amely a rendszer könnyedségét és egyben rugalmasságát biztosítja.

A készülékházba a Kirin 9000 SoC került, amely a Mate40 Széria telefonjaiban már bizonyított, nem maradt el természetesen az 5G és a WiFi 6+ támogatás sem. RAM-ból 8 GB áll rendelkezésre, míg háttértárat tekintve lesz 256 és 512 GB-os opció is, mindkét esetben Huawei NM kártyás bővítési lehetőséggel.

Bemutatkozott a Huawei Mate X2

A fekete, rózsaszín, kék és fehér színű hátlap opciók alá 4500 mAh-s akkumulátor került, ami a Mate XS 55 wattos SuperCharge támogatását kapta meg.

Bemutatkozott a Huawei Mate X2

A hátlapi kamerát tekintve egy Leica Quad-Camera rendszer áll rendelkezésre, amelynek központjában az 1/1.28”-os 0 megapixeles RYYB SuperSensing szenzor áll. Ezen kívül van 3x-os és 10-es optikai zoomot biztosító két kamera, mindkettő OIS (optikai képstibilizátor) támogatással, illetve egy negyedik, telefotó kamera.

Bemutatkozott a Huawei Mate X2

A Mate X2 EMUI 11-gyel és Android 10-zel jelenik meg, a Huawei Mobile Services rendszerre épülve. A készülék elsőnek Kínában fog piacra kerülni. A 256 GB-os kiadás ára 17999 jüan, azaz átszámítva kb. 822 ezer forint, míg az 512 GB-os kiadás 18999 jüan, tehát kb. 868 ezer forint. Jelen pillanatban semmilyen információ nincs még nemzetközi megjelenésről, bár a Mate Xs-hez viszonyított magasabb ára miatt én nem lepődnék meg, ha nem érkezne a modell Európába – jelenleg minden jel erre mutat.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával