Hírek

Bemutatkozott a Huawei Matebook 14 is

Az MWC 2019-en jelentette be a Huawei az új Matebook 14 notebookot, amely egy prémium dizájnnal ellátott 14”-os FullView kijelzőt kapott.

Bemutatkozott a Huawei Matebook 14 is

A Matebook 14-ben lévő képernyő 3:2 képarányú és 2160×1440 képpontos, támogatja az sRGB színskála 100%-át, 1000:1-es kontrasztarányt kapott és a fényereje 300 nit maximumumon. A notebookot érintőképernyővel is gyártja a Huawei, ennek elérhetősége régiónként eltérhet. Ahol elérhető az érintőkijelzős verzió, ott 10 pontos érintésérzékelésre lesz képes, támogatva az új Finger Gestures Screenshot funkciót, amivel lehetőség van három ujjas lefelé húzással képernyőképet csinálni, hasonlóan a Huawei telefonok megoldásaihoz.

A Matebook 14-be is az aktuálisan elérhető legfrissebb Intel notebook processzor került, a legerősebb kiadásban a Core i7-8565U lesz megtalálható, az alacsonyabb árú konfigurációban pedig a Core i5-8265U modell. A hardveres kiépítés modellenként eltérő lehet, a notebookot 8 és 16 GB-os LPDDR3 (2133 Mhz) RAM-mal is szereli a Huawei, illetve SSD-ből egyelőre csak 512 GB-os opció lesz megtalálható a Huawei hivatalos közleménye szerint, ez viszont legalább NVMe PCIe megoldásra épül. Az iGP-t egy NVIDIA GeForce MX250 egészíti ki 2 GB GDDR5 VRAM-mal és maximum 25 wattos TDP-vel.

Bemutatkozott a Huawei Matebook 14 is

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az üzemidőről a beépített 57,4 wattóra kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely a Huawei belső mérései által akár 10,5 óra internetezésre, vagy 15 óra FullHD videó lejátszásra is alkalmas lehet.

Ez a Huawei notebook vékony kávát kapott a kijelző körül, amelynek köszönhetően a kijelző 90%-ot foglal el a fedlapon, nem is maradt hely itt a kamerának, helyette ez esetben is a billentyűzet F6 és F7 gombjai között található meg a felugró 1 megapixeles webkamera.

A Matebook 14 is megkapta az új Huawei Share 3.0 OneHop támogatást, amivel NFC-n keresztül rendkívül gyorsan vihetők át fájlok a támogatott Huawei okostelefonokról. Az 1,53 kg tömegű, fémházas Matebook 14-et áprilistól forgalmazza a Huawei világszerte, hazai elérhetőségről azonban egyelőre nincs információ.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával