Hírek

Biztonsági okokból korlátozza a launchereket az EMUI 9 Kínában

A kínai piacra szánt Huawei készülékek EMUI 9 kiadása blokkolja a különböző launcherek beállítását, ennek azonban jó oka van.

Biztonsági okokból korlátozza a launchereket az EMUI 9 Kínában

A Mate 20 szériával startolt el az Android 9.0 Pie és az EMUI 9 rendszer a Huawei modellekre. Most bukkant fel Kínában, hogy a helyi piacra szánt készülékek EMUI szoftvere blokkolja a külső fejlesztők launchereinek beállítását, mint amilyen például a Nova Launcher, vagy a Pixel Launcher.

Fontos megjegyezni, hogy ez a korlátozás kizárólag az ázsiai ország piacára készülékeket érinti, az európai modelleken nincs ilyen korlátozás a szoftverben!

Biztonsági okokból korlátozza a launchereket az EMUI 9 Kínában

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Úgy tűnik, hogy a Huawei-nek nagyon jó oka van a tiltás bevezetésére, méghozzá a hamisítást és az adathalászatot szeretnék visszaszorítani vele. Kínában több nem hivatalos kereskedő is hamis EMUI launchert telepített korábban Huawei készülékekre, amelyek reklámokkal és adathalász funkciókkal lettek ellátva, ezzel átverve a felhasználókat.

A Huawei célja a korlátozással, hogy ezt ne tudják megtenni a trükközők a jövőben. Az elérhető információk szerint a jövőben ad ki egy olyan frissítést a Huawei, amivel lehetőség lesz külső launcher beállítására a felhasználóknak ismét, azonban nem tudni milyen formában, illetve mikortól.

Forrás
GizChina

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával